Iedereen kent ze wel: van die dagen waarop niemand voor je aan de kant lijkt te gaan. Op de weg naar de supermarkt word je tot twee keer toe bijna omver gelopen omdat je blijkbaar niet bestaat.

In de supermarkt gaan mensen middenin een gangpad stilstaan waardoor je er op geen enkele manier langs kunt, in de rij van de kassa rijdt iemand zijn winkelwagentje met volle vaart tegen je been en op de weg terug is het opnieuw drama.

Zulke dagen begrijp ik nooit. Ik heb ze met name als het rustig is in de stad. Een maandagochtend, of zo. Dan loop ik vol enthousiasme naar buiten en de eerste die in tegengestelde richting op me afloopt en geen meter aan de kant gaat, verraadt het al: het is een In De Weg Loop Dag.

Waarom bestaan deze dagen? En belangrijker: hebben de mensen door dat ze in de weg lopen of denken zij juist dat ik in de weg loop? Dat kan natuurlijk ook.

Je wordt namelijk ontzettend onzeker van de In De Weg Loop Dag en dat zie je direct terug in houding. Komt er iemand aanlopen, dan ga je naar links, maar blijkt die persoon eigenlijk al naar links te neigen, waardoor je rechts gaat en die persoon ook rechts omdat hij dacht dat jij ook neigde naar links. Heel onhandig.

Op straat kan ik de In De Weg Loop Dag daarom ook wel begrijpen. In supermarkten is dat anders.

Daarvan begrijp ik niet dat mensen een gangpad uitlopen, maar vlak voor het einde plotseling, middenin stil blijven staan. Waarom doen ze dat toch? Of mensen die uitgebreid met scootmobiel én winkelwagentje voor het groenteschap gaan nadenken over wat ze die week gaan eten. Dit zijn nare mensen die nog minder van de wereld snappen dan ik. Dat kan ik je garanderen.

Gelukkig is de In De Weg Loop Dag vaak maar één dag per maand (tenzij je in Deventer woont), maar je hebt ook In De Weg Loop Winkels. De Hema is er zo een. Daar mag je alleen naar binnen als je middenin de nauwe gangpaden stil blijft staan zonder om te kijken. Of als je op het hoofd gangpad met je buggy en je irritante kind met een moeder gaat praten die ook een buggy en een irritant kind heeft. Of als je bejaard bent en niet weet welk gebakje er vandaag gegeten moet worden.

Soms botsen de In De Weg Loop Dagen ook met de In De Weg Loop Winkels. Dat is het ergst. Dan moet je ineens naar de Hema toe, terwijl je al een In De Weg Loop Dag hebt. Deze dagen moet je niet combineren met overige dagen als de Ik Vind Iedereen Stom Dag, of de Ik Schiet Uit Mijn Slof Om Alles Dag.

Maar hoe erg de dagen ook kunnen zijn, eenmaal thuis valt het allemaal wel weer mee.

Je hebt het gehaald, zonder uit je slof te schieten en iedereen te haten. Vandaag is zo’n dag voor mij, maar dat komt denk ik omdat deze In De Weg Loop Dag gecombineerd wordt met een De Zon Schijnt Dag. Dus eigenlijk heb ik valsgespeeld.

 

 

 

Geef een reactie