In de categorie apps die je na je twaalfde niet meer mag spelen: Episode. Een app vol met verhalen waarvan jij bepaalt hoe ze zullen verlopen. Tja, hij mag dan voor twaalfjarige meisjes zijn, maar ik ben al meer dan een jaar hooked!

Episode: ins & outs

Episode biedt tientallen verhalen die je met een simpele klik kunt spelen. De app opent in een groot scherm met een aantal ‘covers’ en als je daar op klikt, verschijnt er een korte omschrijving van het verhaal. Wil je hem spelen? Dan klik je op de play knop. Easy! Een leuk detail is dat de spelers zich zelf ook aan hun eigen verhaal kunnen wagen. Deze verhalen kun je zelfs uploaden zodat andere liefhebbers van de app het kunnen spelen. Maar vergis je niet! Omdat alles afhangt van de keuze die de speler maakt, moet je meerdere verhaallijnen tot in de puntjes uitwerken. Episode

Ik laat het liever over aan de professionals, want de verhalen van de spelers zijn op zijn zachtst gezegd niet heel bijzonder. Episode zelf biedt interessantere verhaallijnen en leuke keuzes, er zit alleen 1 grote ‘maar’ aan deze hele app:

In-App aankopen

Om er echt het meeste uit te halen, zul je toch echt je creditcard tevoorschijn moeten toveren. En de bedragen liegen er niet om. Je kunt alleen bepaalde keuzes maken wanneer je betaalt met ‘gems’. Deze gems krijg je op het begin natuurlijk bij ieder ding dat je doet, maar dat houdt al gauw op. Een outfit aannemen van iemand, of de juiste keuze maken, kost je al gauw tussen de vijf en vijftien euro. Per keuze! Belachelijk, aangezien de doelgroep van Episode niet ouder dan veertien is.

Ook het reclamevrij spelen is na drie episodes gebeurd: je werkt je voor dat je begint aan een nieuwe aflevering door drie reclames heen die alle drie minimaal een halve minuut duren. En dat is als je geluk hebt. Meestal krijg je drie keer dezelfde reclame waardoor je zo drie minuten verder bent. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van pasjes. Elke drie uur, krijg je vier pasjes. Je kunt dus vier afleveringen per keer spelen en daarna is het weer wachten op de volgende lading.

Episode frustreert daardoor nogal. Je kunt er nét niks mee, maar het pluspunt is dat je wel blijft spelen. Waarom? Ik ben er na een jaar nog steeds niet achter. Het is goed tijdverdrijf.

Mocht je beginnen, dan zijn er twee series die ik je van harte kan aanraden:

  • Demi Lovato (ja, de zangeres heeft ook haar eigen Episode verhaal)
  • Mean Girls (inclusief originele personages en valse humor)

Demi Lovato: Path to fame, Worldtour en Confidently Me Episode

Demi Lovato doet aan schaamteloze zelfpromotie in haar drie delen van Episode. Je begint bij Path to Fame, waar je een meisje bent dat een beetje kan zingen en meedoet aan een talentenwedstrijd die Lovato zelf heeft georganiseerd. Je wint hem. Natuurlijk. En zo begint je avontuur als deel van Demi’s crew en het uitbrengen van een eigen liedje.

Path to Fame is nog aardig in elkaar gezet, je kunt een aantal leuke dingen doen, maar in elke aflevering komt het tig keer voorbij dat je met gems moet betalen om weer verder te mogen in het spel. Geen aanrader. Seizoen twee, Wordtour, doet hier nog een aantal grove scheppen bovenop en tegen de tijd dat je bij seizoen drie belandt, krijg je korte verhalen, een heleboel frustratie en bijna alles moet gekocht worden.

De verhaallijn is leuk. Verslavend en zelfs spannend, maar waddup met die aankopen?! Ik zie arme meisjes van dertien nu huilend voor me. Man! Ik barstte zelf bijna in tranen uit omdat ik geen enkele mooie jurk kon dragen.

Nee, dan doet het andere verhaal het toch beter:

Mean Girls: Senior Year

Mean Girls, oh oh! Wat een sentiment. Het verhaal begint waar de film eindigt. Jij komt op een high school terecht en hebt je zinnen op Yale gezet. Helaas laat Yale maar één persoon toe vanaf jouw high school, en laat die persoon waar jij het tegenop moet nemen nou net Regina George zijn. Als jij niet op Yale komt, wordt je moeder boos. En we weten allemaal dat boze moeders geen pretje zijn.

Mean Girls is leuk gedaan! Het verhaal zit goed in elkaar, je kunt prima uit de voeten met het verhaal zonder te betalen en de outfits zijn super cute! Het allerleukste zijn de karakters: Regina, Gretchen, Janis en zelfs Cady: ze zijn er allemaal. De één om je te helpen, de ander om je compleet onderuit te halen. In Mean Girls zijn jouw keuzes niet per sé goed of slecht. Je krijgt er geen extra punten voor, zoals in Demi’s verhalen. Het loopt lekker door en het geeft uren speelplezier.

Meer!

Naast deze twee verhalen, zijn er natuurlijk honderden die je kunt spelen. Let wel even op de maker: sommige mensen snappen er nou eenmaal geen reet van en dan ben jij straks je pasje kwijt aan en flut verhaal. Mocht je flink in de buidel willen tasten, dan is Demi’s Path to Fame een tof verhaal om Episode te leren kennen. Toch raad ik je het niet aan om er echt voor te betalen. Neem de frustratie maar op de koop toe.

Naast Demi en Mean girls heb je ook ‘Finding mr. Right’ (aardig verhaal), Glamour Hights (hoge waardering, maar eigenlijk niet zo geweldig), Real Hollywood en Campus Crush.

Snuffel ook eens tussen de andere verhalen en wie weet vind je er wel eentje die helemaal bij je past.

Ik ga weer verder met Mean Girls. Ik heb nog twee pasjes over, en daarna is het weer drie uur wachten…

Episode: Choose your story
Graphics50%
Gameplay70%
Replay90%
Plus
  • Massive Replay
  • Veilige app voor jongere gebruikers
Min
  • Te veel in-app aankopen
  • Weinig goede verhalen
  • Veel reclame
70%Totale score
Waardering gebruiker: (25 Stemmen)
70%

één antwoord

  1. Saskia

    als je episode verwijdert en opnieuw download op een nieuwe apparaat blijven je favoriete verhalen er dan nog en de verhalen waar je bent gebleven zodat je weer verder kan lezen?