Wat mij betreft is het elke maand tijd voor een nieuwe haarkleur. Ik ben wispelturig en snel verveeld, waardoor ik inmiddels al een aardige voorraad haarverf in huis heb. Om terug te komen op de vragen die ik wel eens gesteld krijg via e-mail en in de comments: ik heb geen vast merk en ik koop gewoon wat er in de aanbieding is. Meestal zijn dit Syoss producten of het Kruidvat huismerk.

Een tijdje geleden kocht ik zwarte haarverf bij Kruidvat en tot mijn verbazing werd mijn zwarte haar blauw. Heel bijzonder en helemaal niet zo erg! Ik was dolblij met het resultaat. 

Maar hoe houd je je haren zwart/blauw zonder allemaal moeilijke taferelen uit te voeren?

Heel simpel! Het antwoord vond ik op de Bohemian Marketplace waar ik ooit door Esther ben ingegooid op Facebook. Er was een meisje dat haarkleuring verkocht en tot mijn grote verbazing stond daar twee potjes Kruidvat haarkleuring ‘Midnight Blue’ tussen. Briljant!

Ik kocht ze beiden en vandaag ga ik uittesten of Midnight Blue ook écht Midnight Blue wordt.

Mijn haar is inmiddels al weer volledig teruggelopen naar lichtbruin. Sinds ik dreads heb gehad, loopt de verf mega snel terug uit mijn haar. Ik heb nog een tijdje getwijfeld om het zo te laten, maar fuck it. Ik ben erg nieuwsgierig naar Midnight Blue.

(ik weet dat ik er stoned uitzie op de foto, maar dat is mijn vreemde gezichtsuitdrukking. Het gaat gewoon goed met me, echt waar)

Allereest: wauw! De handschoentjes die bij deze verf in het doosje zitten zijn echt van fijn materiaal! Normaal gesproken krijg je hele dunne handschoenen, maar deze zijn net iets dikker en ook lang niet zo lomp. Ze zitten heel fijn om je hand heen en je hebt niet meteen vingers die drie keer zo lang zijn!

De kleuring is geel en zodra je het in je haar smeert, wordt het eigenlijk vrijwel direct blauw. Heel grappig! De kleur lijkt dan ook meteen heel goed te pakken. Wat me wel stoort is het feit dat de verf ontzettend dun is. Ik ben al halverwege het potje en alleen mijn uitgroei heb ik nog maar kunnen doen.

Met een wat sceptische blik bekijk ik mijn haar. Het is blauw. Niet zwart, maar écht blauw / paars. Ik ben onwijs benieuwd hoe het eruit komt te zien als het is uitgewassen en opgedroogd. Wat me ook opvalt is de geur: niet te harden. Ik ben echt wel wat gewend als het op haarkleuring aan komt, maar dit is écht extreem. Mijn keel slaat ervan dicht. Chemisch goedje dus, dat midnight blue.

Nu het erin zit, kan ik even relaxen en tot de conclusie komen dat een tatoeage me echt wel zal staan. Kijk maar!

De verf laat je 30 minuten zitten en daarna kun je hem uitspoelen.

ps: het schijnt trouwens dat er heel veel vrouwen zijn die hun haarverf er gewoon een nacht in laten zitten, en het de volgende ochtend uitspoelen. Dit zou ervoor zorgen dat de kleur langer in het haar blijft zitten. Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar ik ben wel benieuwd naar ervaringen en of dit echt werkt! Laat dat even weten in de comments, als je dat eens geprobeerd hebt. 

Resultaat

Méh… Ik had er meer van verwacht.

 

Tijdens het uitspoelen, bleef de haarverf maar uit mijn haar komen. De conditioner die bijgeleverd wordt, ruikt in principe wel lekker, maar je haar wordt er enorm slap en zwaar van.

Qua kleur kan ik niet echt zeggen dat ik tevreden ben. Onder de douche was de verf paars, maar nu ik mijn haar heb gedroogd en in het licht sta, kan ik alleen maar concluderen dat het gewoon zwart is. Ik heb helemaal geen problemen met zwart haar (dat wilde ik de vorige keer ook hebben toen het ineens blauw werd), maar ik vind de naam ‘midnight blue’ en de foto op de verpakking wel een klein beetje misleidend.

Dit is de eerste keer dat een kleur niet in de buurt komt van wat er op de verpakking staat. Daarnaast zie je ook heel duidelijk dat ik net niet genoeg verf had. Normaal gesproken is een potje ruim voldoende voor deze lengte, maar de verf was zo dun dat je dat ook in het resultaat terugziet.

Heb jij ervaring met deze haarkleuring van Kruidvat? Ik zou het leuk vinden als je ze met me deelt in de comments!

 

ps: de supercoole lamp op de achtergrond komt van Brandhout Meubels. 

5 reacties

 1. Vivian

  Leuk geschreven en handig om te weten, voor mij juist positief dat het niet blauw wordt, want dacht een zwart haarkleur pakje gekocht te hebben! was bang om hiermee mijn asblonde uitgroei mee te verven, maar nu kan ik dat dus met een gerust hart doen 🙂

  • Jacky

   Ik moet je wel even een update geven in dat geval: nadat ik de verf ongeveer een week / anderhalf in mijn haar had zitten, en het een aantal keer gewassen had, kwam er wel een blauwe gloed tevoorschijn. Nog niet zoals op de verpakking, maar als ik in het zonlicht zat, dan kon je wel enigszins het blauwe karakter herkennen.

   Succes met verven! Ik hoop dat jij wel voldoende hebt aan de verf 🙂

 2. Meliss

  Hallo ik gebruik deze verf ook. Ik heb lang dik haar en ik red gewoon mijn hele haar ermee :p het is meer een soort blauwe gloed die er doorheen zit. Die niet heel lang blijft trouwens maar ze zwarte kleur zelf wel. 🙂

 3. Yos Ra

  Of juist niet lieverd, want de kleur van midden in de nacht gewoon zwart, en op de verpakking is de kleur zwart. Dankjewel voor het uittesten.