Ik zoek nieuwe verzorgingsproducten en cosmetica die mij helpen mijn vette huid in balans te houden. Sinds een tijdje ben ik begonnen met lotion voor een vette huid te gebruiken, dus dit keer ging ik op zoek naar primers. Niet zomaar primers, maar budgetvarianten! Ik was benieuwd of ik hiertussen iets zou vinden dat goed werkt voor mijn huid.

Budgetproof primersIMGP0956-1

Een tijdje terug kocht ik drie primers. Bij de duurdere merken heb ik nog niets gevonden waarmee ik 100% tevreden was. Daarom besloot ik eens bij budgetmerken te gaan kijken. Zo kocht ik een primer van de Hema (€4,50), NYC (€3,49) en Catrice (€4,59).

In dit artikel ga ik je meer vertellen over de Hema mattifying make-up base.

Before

Deze foto’s maakte ik toen ik net onder de douche weg kwam. Mijn gezicht is een beetje rood door de warmte.

Mijn neus is het meest interessante deel in het verhaal. Daar heb ik nu eenmaal poriën ter grootte van kraters en die wil ik het liefst zoveel mogelijk wegmoffelen. Op deze foto’s heb ik alleen het All about matte serum van Philosophy op, met daarover wat dagcrème. Het serum doet ook al heel vaag iets aan de poriën, maar dit heb ik nog niet goed op de foto kunnen krijgen.

After

Tijd om de Hema primer aan te brengen! De primer is wat dikker, maar heeft niet dat vieze siliconengevoel. Het smeert wel goed uit, maar je moet wel even goed kijken of je overal wat hebt zitten.

De primer voelt een klein beetje plakkerig aan, maar droogt helemaal mat op. Ik ben gelijk dolenthousiast na het aanbrengen. Mijn poriën vallen bijna niet meer op! Wauw!

Met het aanbrengen van mijn foundation moet ik wel even goed opletten. Doordat ik het nog warm heb van het douchen, heeft mijn gezicht wat zweterige plekjes. Hierdoor wordt de primer op sommige plekjes wat vlekkerig. Dit heeft natuurlijk als gevolg dat de foundation ook niet mooi aanbrengt.

Verder is het van belang goed op te passen dat je niet teveel blijft vegen met het aanbrengen van je foundation. Zeker als die ook mat opdroogt, is het oppassen dat het niet helemaal vlekkerig wordt. Hier had ik wat last van bij mijn neus doordat ik de foundation net iets te dun aanbracht. Ik moest er hierna met nog een dun laagje overheen, maar daar werd het niet direct mooier op.

Eenmaal afgepoederd en verder opgemaakt ziet het er dan zo uit! Ik ben heel erg tevreden!

De primer zorgt ook voor een mooi mat effect gedurende de dag. Ongeveer vijf uur na het aanbrengen begint mijn neus licht te glimmen, maar dit kan ik nog prima wegwerken met mijn vingers of een blottingpaper. Eventueel kan ik het nog licht afpoederen en dan kan ik er weer een paar uur tegenaan.

Conclusie

Voor €4,50 is dit misschien wel de beste primer die ik ooit getest heb! Matteert goed, camoufleert de poriën erg goed en voelt niet aan als een pot siliconen.

Het enige nadeel is dat, doordat de primer wat dikker is, je wat voorzichtiger moet smeren met de foundation. Dit om te voorkomen dat het wat vlekkerig wordt hier en daar.

Ben je op zoek naar een primer die je huid goed matteert en de poriën aanpakt? Dan raad ik deze zeker aan!

Review: Hema make-up base
Prijs/kwaliteit9
Smeerbaarheid7.6
Poriën verfijnend8.5
Matterend7.8
Verlengt houdbaarheid foundation7.7
8.1Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)
8.5