Vorig jaar heb ik mijn benen laten waxen door een vriendin, het was super gezellig en het resultaat was fantastisch! Ik zag laatst de Veet Spawax op tv en ik dacht, die moet ik hebben.

Volgens Veet is het een makkelijke, pijnloze manier om van je haar af te komen. De Veet Spawax mag gebruikt worden op benen, oksels, armen en de bikinilijn. Omdat ik ook foto’s wou maken heb ik gekozen om mijn benen te waxen, ik ga jullie namelijk niet laten zien hoe ik het haar onder mijn oksels vandaan trek.

Ik had mijn Spawax besteld bij wehkamp.nl, daar was hij in de aanbieding van €39,99,- voor €29,99,-
Ik heb hem op woensdag besteld en tot mijn stomme verbazing kon ik er voor kiezen om hem de volgende dag tussen 11:00 en 15:00 te laten bezorgen, en zoals we gewend zijn kwam de pakketbezorger om 14:56.

Ik heb hem gelijk uitgeprobeerd! De doos was een beetje verfrommeld, maar de inhoud zag er goed uit. Hij is kleiner dan ik had verwacht, wat eigenlijk niet zo nodig is. Ik bedoel, het is niet zo dat hij mee moet op vakantie want je gaat niet een halve dag in een hotelkamer zitten om je benen te waxen. Dat doe je normaal gesproken vóór je vakantie. Aan de andere kant, groter had hij ook niet gehoeven.

20150625_145854

In de doos zitten zes waxschijven, een kabel, een spatel en de Veet Spawax zelf. Oh, en de handleiding. Die ik nooit lees. Ik vroeg me alleen af hoe ik hem schoon moest maken, maar dat hoeft dus niet. De overgebleven wax kan gewoon in de Spawax blijven zitten. Super handig! De volgende keer wordt die wax namelijk gewoon weer gesmolten.

20150625_150355

Ik zette hem aan met 1 schijf, maar ik besloot dat dat te weinig was. Na 10 minuten heb ik er nog een tweede bij geknald en na nog eens vijf minuutjes was alles gesmolten. In de gebruiksaanwijzing stond dan ook dat ik 4 schijven moest gebruiken voor twee halve benen.

De geur van de wax is sterk, en een beetje chemisch. Hij ruikt wel zoet, maar Veet claimt dat het naar paarse lelies en vijgen moet ruiken. Ik rook vooral zoet en chemisch. Niet vervelend, maar het viel wel een beetje tegen.

20150625_153257

In het begin voelde ik me zo onhandig. De wax moet eerst op de spatel en daarna uitgesmeerd worden in de richting van de haargroei. De wax is me net wat te vloeibaar waardoor ik gestressed raakte en iedere keer in tegengestelde richting smeerde, anders viel alles weer van de spatel. Niet echt het Spa gevoel waar Veet mee adverteert.

20150625_153420

Na een tijdje lukte het me aardig,

maar soms brak de waxstrip halverwege af. Dat kwam denk ik omdat ik er gewoon een ruk aan gaf. Na een tijdje trok ik de strips er in een vloeiende, maar vlugge beweging af en toen ging het goed. De wax stolt ontzettend snel waardoor hij moeilijk uit te strijken is.

Aan de onderkant (dus waar je hem vast moet pakken) moest een verdikking komen als een soort van handvat, denk ik. Ik ben er na een half uur achter gekomen hoe ik dat kon doen. Ik heb de spatel gewoon overdwars op de onderkant gelegd en er zo overheen gestreken. Zo kwam er een verdikking aan de onderkant. Ik voelde me zowaar handig!

Ik heb geen foto’s gemaakt van het eindresultaat want ik was zo rood als een kreeft en heb zelfs een paar bloeduitstortingen. Dat komt door mijn eigen onhandigheid, dat ligt echt niet aan de wax.

De resten van de wax heb ik er af gehaald met Dove. Volgens Veet zou water, zeep of alcohol niet werken dus dat heb ik ook niet geprobeerd. Baby olie zou wel helpen. Maar ik heb geen baby en ik hou er ook niet om zelf baby olie te gebruiken, dus ik heb gewoon hetgeen gepakt waarvan ik dacht dat het zou werken. Ik heb de Dove even 10 minuutjes in laten trekken en toen kon ik de resten er gewoon af schrapen.

Ik heb nu vakantie, dus ik ga het over een paar dagen gewoon weer opnieuw proberen! Hier een foto van twee dagen later. Zoals jullie zien zijn niet al mijn haren weg, maar de meeste wel. Ik mocht niet twee keer over dezelfde plek, wat mij heel verstandig leek.

20150627_124444

Ik vond het heel fijn om de Veet Spawax te proberen.

In het begin voelde ik me zo’n kluns! De wax werkt goed, ik had wat te korte haartjes hier voor en ik heb vooral in het begin de wax niet in de goede richting aangebracht. Zodra ik een paar trucjes had, ging alles wat makkelijker. Ik ga het over een paar dagen opnieuw proberen en ik weet zeker dat ik dan een beter resultaat zal krijgen!

Review: Veet Spawax
Prijs/kwaliteit verhouding65%
Geur55%
Werking70%
Resultaat75%
Gemiddeld66%
66%Totale score
Waardering gebruiker: (5 Stemmen)
87%