De gelnagellak deed al veel eerder zijn intrede, maar ik heb het ook eindelijk ontdekt! Ik kocht drie merken gellak die zonder lamp werken en testte ze bij mijn moeder. Mijn nagels herstellen nog van de verwijderde acryl, vandaar een nieuwe proefpersoon!

Merken

Ik koos voor Essence, Sally Hansen en CND.

De nagels van mijn moeder zijn wat dikker en best stevig. Ze werkt veel met haar handen, dus lange nagels is sowieso geen optie. Voor elke lakbeurt heb ik ze goed gevijld. De nagelriemen daarentegen zijn echt een drama. De eerste keer moest ik ze flink wegdrukken. De tweede keer ben ik ze te lijf gegaan met cuticle remover van Flormar. Dit maakt de nagelriemen zacht waardoor je ze makkelijk terug kan duwen. Door de cuticle remover kon ik overtollige stukjes nagelriem voorzichtig weghalen of -knippen. Vanaf nu beter verzorgen en dan zien ze er snel beter uit!

Verder heb ik bij iedere lakbeurt het nagelbed iets stroef gemaakt met een buffervijl. Dit haalt het glanzende laagje van je nagels waardoor de lak wat beter hecht.

Sally Hansen

Als eerste hebben we de gellak van Sally Hansen getest. Deze werkt alleen met een kleurlak waarover je een speciale topcoat aanbrengt. Voor deze lakjes betaal je €11,99. Zowel voor de kleurlak als de topcoat.

Van de kleurlak breng je allereerst twee dunne laagjes aan per vinger. Laat het eerste laagje drogen voor je de tweede aanbrengt. Als deze lagen goed droog zijn, breng je de topcoat aan. Probeer dit in zo min mogelijk vegen te doen. De lak heeft de neiging om de kleurlak wat uit te vegen. Klein minpuntje!

De website van het merk geeft aan “up to 14 days of color & shine”. Dit ligt uiteraard grotendeels aan je nagels en wat je ermee doet. Na acht dagen zag het er bij mijn nog steeds erg netjes uit. Ik heb geen foto’s gemaakt van de net aangebrachte lak. Je moet dus van me aannemen dat de glans verrassend goed blijft na het aanbrengen.

Je ziet alleen bij de linker-wijsvinger wat kleine chips. Verder de normale tipwear, oftewel een wit randje vooraan je nagel dat ontstaat door stoten etc. Gebeurt bij alle nagellak.

Het is dat ik een nieuwe lak wilde testen, anders had het makkelijk nog een paar dagen meegekund.

CND Vinylux

De tweede lak is die van CND, de zogenaamde weekly polish. Het merk geeft hiermee aan dat de nagellak tot 7 dagen mooi moet blijven. Dit is ook de duurste uit de review. Zowel de kleurlak als de topcoat kosten €14,95.

Voor dit resultaat gebruikte ik twee laagjes gekleurde lak. Eén laagje dekte niet perfect en bleef wat streperig. Wat me opviel was dat deze lak echt snel droogde, super! Na de gekleurde lak breng je een topcoat aan. Ook bij dit merk geen basecoat die gebruikt moet worden. De kleurlak gaat direct op je schone, ontvette nagels.

Na een week zag deze lak er zo uit. Ook nog verrassend mooi! Je ziet de normale uitgroei, doordat de nagels in die week gegroeid zijn. Verder eigenlijk kleine beschadigingen en nauwelijks zichtbare tipwear. Dit valt sowieso minder op doordat de kleur zo licht is.

Essence

Essence werd als laatste getest. Meteen ook de goedkoopste uit de reeks. De kleurlakjes kosten €1,69 en de basecoat en topcoat €2,59.20150429_204648 Dit is de enige van de drie die werkt met een basecoat. De kleur 25 Prince Charming probeerde ik eerder al op mijn eigen nagels (zie foto). Deze dekte echt perfect in één keer.

Bij mijn moeder testte ik een felroze kleurtje, 09 #lucky. Ik vergat een foto te maken na het aanbrengen, dus jullie moeten me op m’n woord geloven.

De lak brengt mooi aan! Daar is absoluut niets over te klagen. De kleuren dekken helemaal, of bijna helemaal, in één keer. De houdbaarheid is jammer genoeg niets vergeleken met CND en Sally Hansen. Na anderhalve dag waren de beschadigingen vooraan de nagels nog erger dan bij de andere twee na acht dagen.

Ik kreeg dus niet eens de kans om een foto te maken. De volgende dag ging m’n moeder zelf al met de aceton aan de slag!

Conclusie

Mijn moeder had het idee dat de lak van Sally Hansen iets meer zijn glans behield dan de lak van CND. Qua houdbaarheid doen ze het allebei goed. Ze hebben het beide een week uitgehouden zonder al te veel beschadigingen. Als je dat ziet bij iemand die veel doet met de handen en ook schoonmaakwerk zonder handschoenen doet, dan heb je naar mijn idee een goede nagellak te pakken!

De lak van Essence viel helaas reuze tegen. Ik had gehoopt dat deze het toch langer zou redden dan een ‘reguliere’ lak, maar dit deed hij niet. Jammer!

Ben je opzoek naar een betaalbare gellak zonder lamp? Heb je stevige nagels, die wel tegen een stootje kunnen? Dan kan ik je de lakjes van Sally Hansen en CND van harte aanraden!

2 reacties

    • Marit

      Bedankt voor je reactie! Ik heb Sally later nog eens geprobeerd en het is zo jammer dat je de kleurlak gauw uitveegt met de topcoat.
      CND heeft hier geen last van, dus die kan ik je zeker aanraden! Ik zal jouw review ook eens bekijken 🙂