Een tijdje geleden was ik in de Tuinen, een vriendin van mij werkt daar. Ik hoopte dat zij mij advies kon geven over mijn gevoelige hoofdhuid. Nadat mijn haar en hoofdhuid jarenlang had geleden onder eczeem wou ik het wat verwennen. Zo hoopte ik op weelderige lokken in plaats van een bosje pluis.

Ik gebruik de jojoba olie al een tijdje. Het effect vervaagt hierdoor een beetje, omdat het product een tijd lang werkt. Twee dagen na het verven van mijn haar heb ik de olie weer gebruikt. Door het verven, en ondanks het masker was mijn haar redelijk droog. Ik was hierop voorbereid en had een flesje jojoba olie gehaald. Hoera voor mijn voorspellende blik!

DSC_0562

Voordat ik spul in mijn haar smeer loop ik altijd even de ingrediëntenlijst door. Het is geen pure jojoba olie, voor een flesje van tien euro had ik dat eigenlijk wel verwacht. Dat valt tegen.

Google leert mij al snel dat ethylhexyl stereate een emulgator is, en over het algemeen gesproken geen reactie geeft met de huid. Simmondsia Chinensis seed oil is de jojoba olie. Het wordt veel gebruikt in de cosmetica, en voor zover ik heb kunnen vinden zijn de effecten op huid en haar alleen maar goed. Tocopherol is vitamine E en vitamientjes vind ik altijd goed!

Hydrogenated vegetable glycerides citrate is ook een emulgator, en functioneert ook als stabilisator. De huid hoort hier niet op te reageren. Al met al is het dus niet pure jojoba olie, maar zit er nog ietsje meer in dan dat: Vitamine E en emulgatoren. Dikke prima!

DSC_0563

Het product ziet wat gelig en voelt vet. Als ik mijn vingers niet stevig genoeg tegen elkaar aan druk, drupt de olie tussen mijn vingers door.  Mijn haar was door het verven aardig droog, en zo zag het eruit voordat ik de olie had gebruikt. Mijn haar is steil en pluizig en mijn punten zien er ietwat droog uit.

Ik begin altijd aan de voorkant. Ik doe een beetje in mijn hand en dan smeer ik dat er gewoon in. Om te voorkomen dat ik uitglijd in bochten die ik niet kan maken, doe ik alles boven de wasbak. Vanaf de voorkant smeer ik alles in tot achteren. Ik doe gewoon een hoeveelheid zoals op de bovenstaande foto op mijn hand haal vervolgens mijn handen door mijn haar.

IDSC_0566k hou de olie meestal zo’n 10-2o minuten in mijn haar, vooral omdat ik gewoon echt geen geduld heb. Het zou ook gewoon een hele nacht kunnen blijven zitten als het haar goed ingepakt wordt. Maar ik douche nooit ’s ochtends, want daar heb ik geen tijd voor.

De olie was ik uit met shampoo en ik was het twee keer. Dit doe ik omdat er heel veel olie in zit en de zeepmoleculen al snel verzadigd zijn. Als ik mijn haar maar één keer was, dan blijft het dus erg vet! Hierna gebruik ik een verzorgende conditioner die ik een paar minuten in laat trekken.

Ik dep mijn haar voorzichtig droog en laat het verder aan de lucht drogen. Ik föhn het echt nooit, behalve als ik naar een feestje ga want ik krijg er mega veel volume van. Föhnen maakt het haar ook droog en dat is nou juist hetgeen dat ik wil vermijden.

 

Na het gebruik van de jojoba olie heeft mijn haar zijn natuurlijke slag weer terug. Het pluist niet meer, de puntjes zien er steviger uit en mijn haal voelt zacht en het glanst. Zo fijn! Ook vind ik dat de kleur van mijn haar beter uitkomt na het gebruik van de jojoba olie. Het enige, kleine minpuntje is dat er totaal geen volume meer in mijn haar zit. Dit zal ik er zelf weer in moeten doen, meestal gebruik ik hiervoor een mousse.

De jojoba olie die ik heb gebruikt kost tien euro en is te koop bij de Tuinen. Vaak hebben ze leuke acties! Een fles bevat ongeveer 150 ml product. Dit kan ik helaas niet met zekerheid zeggen omdat dit niet op de fles staat. Ik gebruik de olie eens in de week en ik kan er ongeveer 4-5 keer mee doen. Dankzij mijn vriendin heb ik een product gevonden waar mijn haar heel gelukkig van wordt!

Omdat ik zo enthousiast ben over dit product, mag ik een flesje jojoba olie weggeven. Hoe tof is dat?! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een reactie achter te laten onder dit artikel met daarin een korte uitleg waarom jij de olie wilt gebruiken. Over precies een week maak ik de winnaar bekend. 

Review: Jojoba olie
Gebruiksvriendelijkheid65%
Prijs/kwaliteitsverhouding80%
Resultaat85%
77%Totale score

6 reacties

 1. Dido

  Ik heb jaren mijn haar meerdere keren per dag gestijld. Nu heb ik eindelijk de lengte en het verstand om dat niet meer te doen maar daardoor is mijn haar nog wel erg droog en heb ik veel afgebroken haren die alle kanten op springen! Ik zou daarom graag de jojoba olie willen proberen en hoop dat het net zo goed bevalt.

  • Samantha

   Hallo Dido!
   Ik heb via een website een loting gedaan en jij hebt gewonnen! Gefeliciteerd!

   Zou je mij misschien een berichtje willen sturen met je adresgegevens? Hier is de link naar mijn Facebookprofiel: https://www.facebook.com/samantha.michalewski
   Als je me daar even een pbtje op stuurt, zorg ik er voor dat het dezelfde dag nog op de post gaat!

   Liefs
   Samantha

 2. Djimmer

  Dit lijkt mij wel wat! Misschien wordt mijn baard er ook wel mooier van. En aangezien ik een arme muzikant ben lijkt me dit reden genoeg om mij zo’n potje olie te geven! 😀 HOI!

 3. jolita

  Ik ben al jaren opnzoek naar een middel tegen mn droge haar. Verschilkende shampoo’s geprobeert, ook met jojoba olie, maar niet een had het gewenste effect. Vroege had ik een mooie bos haar met slag, maar nu is het vaak stijl en droog. Hierom zou ik het graag een keer willen proberen. Daarnaast wil ik nog even zeggen dat je leuke dingen schrijft, leuk gedaan samantha!

 4. Shauny

  Ik ben al een tijdje bezig met kokosolie laten intrekken voor het wassen maar mijn haar is nog niet exact wat k wil! Zeis nog superdroog en snel stuk…