29 april was het zover: mijn acrylnagels gingen er af. Die dag was voor mij een hele belevenis. Na anderhalf jaar had ik weer korte, slappe nagels. Op verschillende momenten kwam ik erachter dat dit net zo wennen is als de eerste keer dat je acrylnagels neemt. Ik neem je mee door die dag én door de dag erna. De week waarin ik begon aan gelnagellak en overging op een crisiskuur.

Bye-bye acrylnagels

Daar gingen ze dan! Beetje bij beetje vijlde mijn oud-collega de acryllagen weg. Het was alsof mijn lichaam al toegaf aan mijn voornemen om alles te laten verwijderen. Aan alle kanten zat de acryl los. Daarnaast was de kleur van de knalroze acryl in mijn nagels getrokken! Iets wat normaal eigenlijk niet hoort te gebeuren… Maarja, hoe normaal ben ik?20150429_112849

Wat overbleef na het vijlen, waren mijn naakte, slappe nagels. Dat ze slap zijn, trekt wel weer wat bij. Met het wegvijlen van de acryl, neem je automatisch ook wat van de eigen nagel mee.

Nu is het aan mij om mijn nagels goed kort te blijven vijlen en goed te verzorgen. Om de achtergebleven roze kleur van de acryl te verdoezelen, gingen we gelijk aan de slag met de gelnagellak van Essence. Deze kocht ik eerder deze week al, met het vooruitzicht deze te kunnen gaan testen!

Over mijn ervaring die dag met mijn naakte nagels kan ik vrij kort zijn. Ik voelde me als een kind dat leerde fietsen. Ik kon opeens weer zonder problemen typen, dit voelde wel raar doordat ik opeens weer mijn vingertoppen kon gebruiken. Het typen op mijn telefoon was een ramp, ik drukte er telkens naast.

Een pinpas uit de automaat halen werd me een stuk makkelijker gemaakt. Lenzen uitdoen was opeens heel vreemd. Laat staan het opendoen van een knoop en rits van mijn broek!

Ook voelde het rot om mijn nagels om te voelen buigen bij ieder stootje ergens tegenaan. Ik hoop dat dit gauw minder wordt en dat mijn nagels een gezonde sterkte krijgen.

Essence gellak20150429_204648

Slappe nagels en nagellak zijn meestal geen beste vriendjes. Ik kan me niet eens meer herinneren hoe nagellak bleef zitten, maar het zal niet veel goeds zijn geweest.

Omdat mijn nagels nu slapper dan slap zijn, besloot ik gelnagellak te proberen. Deze zijn er over het algemeen voor gemaakt om een langere houdbaarheid te bieden.

Na anderhalve dag besloot ik dat ik hiermee mijn nagels niet zou redden. De eerste chip nagellak was van mijn nagel gesprongen en had in zijn vertrek een laagje nagel meegenomen van zijn plek. Tijd om over te gaan tot een crisiskuur.

Herôme

Op internet las ik goede verhalen over Exit Damaged Nails van Herôme (hierna afgekort naar E.D.N.). Volgens het merk is het ook gemaakt om nagels te herstellen na het verwijderen van kunstnagels. Perfect! Dat moet zijn werk doen.

Ik verliet de stad met verder nog een Nail Hardener Sensitive van Herôme en een handcrème van Dr. Organic. Deze laatste kocht ik bij De Tuinen. Ik vroeg de verkoopster naar een aanvulling op de twee nagelproducten die ik al had. Een product dat mijn ernstig slappe nagels kon helpen in hun herstel. Hoe meer smeerseltjes, hoe beter.

Ze raadde me arganolie aan. Dit zou goed zijn voor huid, haar en nagels. Het helpt mee in het herstellen en voedt goed. Dr. Organic heeft een Organic Maroccan Argan Oil hand & nail balm. Het moet mijn handen twaalf uur gehydrateerd houden volgens de tube. Daar doen we het voor!

Eerste behandeling

Allereerst verwijderde ik de nagellak, waarna ik mijn handen goed waste. Vervolgens vijlde ik mijn nagels nog iets korter, zodat ze even lang zijn als mijn vingers. Hierdoor steken ze niet meer uit en hoop ik dat ik daardoor wat minder kans op ombuigende nagels heb.

Hierna waste ik weer even snel mijn handen, om al het zaagsel onder mijn nagels weg te halen. Toen werd het smeren geblazen! Ik begon met de E.D.N. Dit is een olieachtige substantie dat je met een pipetje aanbrengt. Op iedere nagel deed ik een kleine druppel en smeerde mijn nagels en nagelriemen hier flink mee in. Even in laten trekken en toen nogmaals flink inmasseren.

Na een minuut of vijf voelde ik een apart gevoel in mijn vingertoppen. Trok het spul dan echt in mijn nagels? Ik hoopte het.

Ik heb dit goedje even goed in laten trekken, ondertussen schreef ik aan dit blog. Als ik mijn tanden heb gepoetst, doe ik op iedere nagel gewoon nog een beetje, gevolgd door een flinke dot van de handcrème. Voeden kreng!

En nu…

Met de E.D.N. is het beter om geen nagellak te gebruiken, dit staat ook nadrukkelijk in de bijsluiter. Hier ga ik me dan ook maar aan houden. Wel ga ik overdag de Nail Hardener aanbrengen om mijn nagels te versterken en toch een glanzend uiterlijk te geven. Verder blijf ik lekker smeren met de handcrème.

De E.D.N. kun je als kuur van één week gebruiken, waarbij je het elke dag gebruikt. Hierna moeten je nagels er al een stuk beter uit zien.

Ik houd je op de hoogte van het resultaat!