Er bestaan duizenden oplossingen om groen haar naar de kleur te krijgen die je in eerste instantie wilde hebben. In mijn vorige post kon je lezen dat ik het kleuren van mijn haar iets te ambitieus had aangepakt. Ik wilde namelijk van platinablond naar donkerblond en dat kan niet. Ik wist dat het niet kon en toch probeerde ik het.

Nu ga ik niet met asperine in mijn haar lopen en ik ga ook mijn haren niet wassen met shampoo voor grijs haar. Ik ging voor de goedkoopste oplossing: ketchup. Het schijnt enorm goed te werken, dus ik was benieuwd of het mijn groene haren ook langzaam zou veranderen in donkerblond haar.

Let op!

Op het internet vind je ook tips over zilvershampoo. Mensen raden zilvershampoo massaal aan als je groen haar hebt na het zwemmen of door een verkeerde kleuring. Sla deze tip alsjeblieft over. Zilvershampoo haalt een gele gloed weg en zorgt voor nóg minder pigment in je haar, terwijl haar dat groen is geworden juist meer rood pigment nodig heeft. Niet met zilvershampoo wassen dus. groene gloed uit haar krijgen

Hetzelfde geldt voor head & shoulders. Dit is hele agressieve shampoo die je haar nog doffer maakt. De groene gloed krijg je juist omdat je haar al behoorlijk dood was. Met head & shoulders shampoo los je niets op en maak je het haar alleen maar slechter.

Ketchup is the way to go

Geloof me maar. Je moet gewoon ketchup gebruiken. Hoe dat precies werkt zal ik in deze post stap voor stap uitleggen.

Benodigdheden:
– borstel/kam
– elastiekjes
– ketchup
– zilverfolie
– handdoek
– Kat die alles overhoop gooit wat jij net hebt neergelegd.

Stap 1: Kammen en opdelen

Kam je haar en kijk tot waar het precies een groene gloed heeft. Het kan zijn dat het alleen de puntjes zijn, maar het kan ook zijn dat het je hele haar is. Kijk er goed naar en beslis zelf of je ook de hoofdhuid meepakt in het ketchup festijn. Mochten alleen de lokken/punten groen zijn geworden, dan is het handig om je haar op te delen in twee staarten. Zet alles klaar en kijk vervolgens hoe je kat het weer overhoop gooit.

groene gloed uit haar krijgen how to

Stap 2: Smeer de ketchup op droog haar 

Je haar hoeft niet eerst nat te zijn om de ketchup erin te smeren. Je kunt eventueel handschoenen gebruiken, maar ik heb gewoon mijn handen gebruikt om de ketchup over het haar te verdelen. Smeer een flinke klodder ketchup in je haar en zorg ervoor dat het op alle plekken goed ingesmeerd is. Het is best vervelend spul en glijdt makkelijk uit je haar. Ik had de hele witte vloerbedekking en mijn broek onder de ketchup zitten. Whoops.

Stap 3: Wikkel zilverfolie om je haar

Op deze manier werkt de ketchup beter (en het werkt tevens tegen de stank en tegen het lekken). Je laat het vervolgens een uurtje intrekken, terwijl je naar tosti ruikt en je kat constant met zijn neus jouw richting instaat omdat het beestje eigenlijk even wil proeven.

how to groene gloed uit je haren krijgen

Stap 4: Uitspoelen

Spoel de ketchup na ongeveer een uurtje uit je haar en was het daarna nog even na met shampoo. De shampoo is niet noodzakelijk, maar als je niet de hele dag/avond nog naar tosti wil ruiken, dan is het wel aan te raden.

Stap 5: Resultaat 

En werkt het? Ja! Het is ongelooflijk! Er zit nog een hele lichte gloed overheen, maar het was veel en veel erger. Ik ben tevreden! Vanavond kan ik in ieder geval het terras op, zonder eruit te zien als Krusty de Clown (of had hij nou blauw haar?)

how to groene gloed wegkrijgen

 

Hey Hey!
Het is het proberen waard.

Ps: de foto’s met het resultaat zijn een dag later gemaakt, omdat ik anders te laat kwam voor mijn afspraakje op het terras.

23 reacties

  • Kimberley

   Bij mij werkte dat totaal niet, T werd er alleen maar geeler op

 1. lo

  met welke kleur en met welk merk heb jij je haar bruin geverfd? ik wil het mijne namelijk ook graag verven en jouw kleur ziet er mooi uit.

 2. Lautje

  Geweldig artikel! Ik zit nl met hetzelfde dilemma, ben ook donkerblond, heb het jaren geblondeerd en wil nu weer naar donker. Ik had ook van de ketchup tip gehoord.
  Maar nu een echte ervaring met foto’s. Bedankt! Ik heb morgen een afspraak bij de kapper en ik weet nu al dat ze gaan zeggen dat het niet kan. Dus misschien ga ik hetzelfde proberen. Maar had je in plaats van donkerblond niet met een warme donkerblonde keur kunnen gebruiken zoals honingblond of caramel vanwege het pigment?

  • Jacky

   Ik moet even nadenken hoor, er was een reden waarom dat niet kon. Volgens mij maakt het namelijk niet zo veel verschil, zo’n warmere kleur. Alle kleuren die van lichtblond naar iets donkerder gaan brengen het risico met zich mee dat je haar groen wordt. Vooral wanneer het haar al vrij broos of dood is. Je kunt het altijd eerst proberen op een plukje ergens onderaan je haar, om te zien wat het resultaat zal worden. Als dat dan helemaal verkeerd gaat, heb je maar één pluk verpest en niet alles. :p

   Zou honingblond het haar niet juist heel erg geel maken? Bedenk ik me nu…

  • Sheroon

   Ik heb het ook geprobeerd en het werkt totaal niet! Behalve dat mijn haar nog steeds zo vet als boter is en naar knakworst ruikt heeft het niks opgeleverd.
   Dus een beetje onzin, hé?

   • Esther

    Ik kan me niet voorstellen dat je haar vet wordt van ketchup… Wat heb je er precies ingesmeerd?

   • Jacky

    Klopt. Eigenlijk is dit artikel verzonnen, zodat ik de ketchup van het Plus huismerk kan promoten. Busted!

 3. Es

  Hoi! Hoelang zat ertussen van het verven en de ketchup truc? Is het noodzakelijk dit meteen te doen of kan je een week met een grasmat lopen en alsnog de ketchup doen?

  • Jacky

   Haha 😀 bij mij zat er volgens mij een dag tussen, niet langer dan twee in ieder geval. Maar ik neem aan dat het in principe niet zo veel zal uitmaken hoe lang je daarmee wacht, want rood pigment dat ontbreekt komt niet na een paar dagen terug… Neem ik aan!
   Ik zou het gewoon proberen! En als het niet werkt, dan heb je hooguit een halve fles ketchup en een beetje folie verprutst.

 4. Ans

  Het ketchup fenomeen…..het werkt perfect,ik heb nu de perfecte kleur!!!! Super bedankt,en beveel het iedereen aan.

 5. Jules

  hoe vaak moet je die ketchup er dan indoen? Is dat eenmalig? Dat zou een droom zijn …

 6. lienbv

  hoihoi! ik ben van donker naar licht gegaan. nu had ik nog een warme kleur erin en wilde dmv manic panic (ultra violet) gemengd met conditioner mijn haar assig maken. dus geen warmte meer. heb dit 2 u laten inwerken. eerst was het behoorlijk grijzig maar het werd steeds groener. ik zit nu met de ketchup in mijn haar en hoop dat dit werkt.

  nu mijn vraag:
  moet ik dit blijven herhalen met de ketchup tegen de gloed?
  en wat kan ik doen om het toch mooi grijzig/ashy te krijgen want wil wel van die warmte af.

  hoop op een reactie. groetjes groenlokje

  • Jacky

   Hi!
   Als het goed pakt, dan zal je meteen resultaat zien. Heeft het gewerkt gisteren? Ben wel benieuwd!
   Over het ashy haar durf ik geen uitspraken te doen, dat heb ik zelf nooit geprobeerd. Heeft Guhl niet een shampoo waarbij je ook de warmte uit je haar kunt halen? Je zou even bij de kapper kunnen vragen, of bij de drogist! (doe die laatste maar, kappers zeuren altijd over alles wat je niet mag doen 😉 )

 7. Chantall

  Thanks voor je nuttige artikel! Ik zit met groen haar en heb very veel aan je info! Straks richting de supermarkt.

  Liefs Chantall

 8. Celine

  wat zit er dan in ketchup waardoor die gloed weggaat?

 9. Wendy

  Ik heb continu een groene gloed of het wordt gewoon echt GROEN. Ik heb nu al van alles geprobeerd, warmere tinten erin, me haar is ondertussen zo dood als het maar kan, het is nog een wonder dat er nog haar op mijn hoofd zit. Heb je nog enige tips en hoe vaak kan je de ketchup herhalen? 🙂
  Mn haar kost me tot nu toe handen vol geld en telkens niet het resultaat dat ik graag had willen hebben.

  • Jacky

   Hi Wendy!
   Ketchup kun je herhalen zo vaak als je wilt, maar als het resultaat na de eerste twee keer uitblijft, dan vrees ik dat het niet gaat werken.
   Wat voor kleur zou je graag willen hebben? En wordt je haar groen, wat je ook probeert?
   Als je haar hartstikke dood is, dan kan ik je aanraden eens per week / twee weken een masker in het haar te smeren en dat masker een nacht te laten intrekken voordat je het uitspoelt. Goede (en vaak iets duurdere) maskers geven dan snel een mooi resultaat. Maar ook met het Kruidvat hair repair masker (volgens mij is dit masker een euro) kun je al best aardige resultaten bereiken!

   Laat me even weten wat je precies met je haar zou willen. Ik ben geen kapper, maar ik heb al veel geprobeerd, dus misschien kan ik je helpen 🙂

 10. Paula

  Ketchup werkte bij mij ook niet! Ik was van blond naar donkerblond gegaan en dus een groene gloed als resultaat…had ik kunnen verwachten…Ik heb een kleur shampoo red rich van de kruidvat erover heen gedaan. 5 minuutjes laten intrekken en voila weg groene gloed en een mooi rood tintje door mijn donkerblonde haar! Ben benieuwd na drie wasbeurten of de groene gloed terug komt…en anders hou ik t voorlopig bij de shampoo je kan er drie x mee doen voor twee euro.

  • Jacky

   Goede tip Paula! Dankjewel voor het delen 🙂 zelf ben ik nu ook benieuwd. Toevallig heeft mijn haarkleur van platina naar lichtbruin dit keer zonder complicaties gepakt. Maar ik sla hem zeker even op!