Je haren van platinablond naar donkerblond verven is onmogelijk als we de kapper moeten geloven. Zelf heb ik het nog nooit geprobeerd, omdat ik weet dat de kans enorm groot is dat je haar groen wordt. Dit komt omdat je, wanneer je het haar platinablond verft, alle rood pigmenten uit je haar haalt. Wanneer je een tintje donkerder gaat, ontbreekt het rood pigment in de verf, waardoor je haar groen uitslaat. Hetzelfde kan overigens gebeuren als je met platinablond haar in chloorwater gaat zwemmen.

Kortom: ik verfde het altijd van donkerbruin naar platinablond en andersom. Iets anders is gewoon bijna niet te doen. Ja, je kan het van platinablond naar knalrood verven, maar niet naar donkerblond. Toch ben ik (en dit kan choquerend zijn) een beetje klaar met mijn haren verven. Na al die jaren experimenteren wil ik terug naar mijn eigen, saaie, donkerblonde kleur. van licht naar donkerblond verven groen haar

En dat kan niet.

Theoretisch gezien dan. Toch gok ik het er eens op, om te kijken of het haar groen wordt en hoe ernstig dat dan écht is. Uit laten groeien duurt me veel te lang, dus ik kleur het nog één keer. Dat is een belofte. Nog één laatste keer experimenteer ik met mijn haar. Dit maal met de volgende verf:

Poly Palette Intense Creme Coloration

Kleur: donkerblond (500)

Hoe je je haren het beste kan verven heb ik al meerdere keren uitgelegd in de blogs over het kleuren van je haar. Daar gaan we vandaag dus geen tijd aan besteden. Hieronder zie je de ”before” foto’s.

haar van licht naar donkerblondhaar van blond naar donkerblond verven groen haar how to

Ik gebruik een kwastje om de uitgroei en de zijkanten bij te werken. Voor de rest van het haar gebruik ik gewoon mijn handen (met handschoenen, dat dan weer wel).

Van platinablond naar donkerblond is moeilijker om in de gaten te houden

Je ziet het haar langzaam donkerder worden, maar je kan geen groene gloed bekennen. Als je het haar van donker naar licht kleurt, kan je zien wanneer de verf eruit moet. Als het haar nog oranje lijkt, moet je de verf iets langer laten zitten, zodat het platina wordt. Toch kan ik hier niet goed zien wat er nou allemaal gebeurt met mijn haar. Ik laat daarom de verf niet korter of langer inwerken dan op de verpakking staat (30 minuten). haar verven van lichtblond naar donkerblond

Als de inwerktijd erop zit spoel ik het uit onder de douche. Daarna gebruik ik mijn eigen shampoo en vervolgens de conditioner die bij de kleuring wordt geleverd.

Oh fuck.

Toen ik mijn haren uit de handdoek haalde, zag ik al een lichtgroene gloed. Dit was uiteraard te verwachten, maar ik had toch gehoopt dat het bij mij op magische wijze niet zou gebeuren.

Tijdens het drogen zie ik steeds meer doffe, groene plekken tevoorschijn komen. Bovenop heeft de verf zijn werk prima gedaan, maar de gespleten, dode haarpunten laten een groene gloed zien.

Ik besloot er een nachtje over te slapen

Mijn vader zei immers altijd: ”morgen lijkt alles alweer heel anders.”

Daar had hij tot nu toe gelijk in, maar dat is dus niet zo als het op haarkleuring aankomt. Balen! Nogmaals verven is uiteraard geen optie.

groen haar oplossing

Ik heb geprobeerd om het op te lossen. Hoe dat uitpakte kun je hier lezen. 

5 reacties

 1. laura

  Fijn artikel! Zelfde dilemma hier. Mag ik vragen waarom je het daarna niet opnieuw hebt gekleurd? Gewoon om te voorkomen dat je haar afbreekt of omdat dat dan iets te maken heeft met de kleur van je haar?

  • Jacky

   Wat leuk dat je reageert! Twee dingen waarom ik dat niet deed. Inderdaad vanwege de conditie van mijn haar (omdat het alleen groen werd op de plekken die al bijna dood waren) en omdat ik had bedacht dat het een tweede keer met dezelfde kleur verven waarschijnlijk geen nut had; ik zou er niet meer rood pigment van krijgen en ik wilde het echt heel graag die donkerblonde kleur hebben. Vandaar de ketchup oplossing 🙂

 2. Maartje

  Vind jou model haar echt leuk! Ik heb ongeveer dezelfde lengte maar bij mij gaat het zo naar beneden hangen altijd.. Dus mag ik vragen in welk model het geknipt is?

  • Jacky

   Haha dankjewel! Ik knip mijn haar altijd zelf. Dit heb ik zo gekregen door bovenop mijn hoofd een staart te maken (echt bovenop, dus zegmaar bij je voorhoofd) en dan naar voren te hangen. Vervolgens heb ik het deel dat ik eraf wilde hebben er gewoon recht afgeknipt. Op die manier krijg je laagjes in je haar!

   Het werkt het makkelijkste als je je haar eerst natmaakt en goed uitkamt. Dan pluist het niet zo en kun je echt een goede rechte lijn afknippen.