Ik wil mijn haar weer blond hebben… en dan ook echt pornoster blond. Vanaf juni 2013 tot oktober 2013 ben ik alleen iets te fanatiek geweest met het kleuren van mijn haar. Wat ik daar precies mee bedoel kan je hier lezen. Vanaf november 2013 wilde ik mijn haar alweer blond hebben en dat was nog niet zo makkelijk als ik dacht!

Voorheen kon ik van kleur naar kleur gaan en dat ging allemaal prima. Ik gebruik ook altijd spoelingen dus dat scheelt ook een heleboel. Toch kwam ik niet van mijn bruine haar af, terwijl ik fanatiek met de licht blonde verf in de weer was geweest. In december had ik vijf kleuren in mijn haar, maar blond was nergens te bekennen. Vandaag heb ik een laatste poging gewaagd met Syoss Lightners 13-0. review-Syoss

Sceptisch

Van een kapper had ik te horen gekregen dat ik voor een duurder merk moest gaan, zodat ik ook daadwerkelijk resultaat zou zien. Toen ik Kruidvat binnenliep was ik wel wat sceptisch, want voorheen had niets gewerkt en nu moest ik óók nog meer geld uitgeven, voor iets wat waarschijnlijk geen resultaat zou opleveren.

Mijn oog viel op Syoss Lightners. Ik heb nog nooit producten gebruikt van Syoss, dus ik ben erg benieuwd. Deze haarverf belooft je haar 8 tinten lichter te maken. Daarnaast staat er op de verpakking dat ik twee kleuringen moet halen, als mijn haar langer is dan kin lengte.

Mijn haar is langer dan mijn kin, maar om nou in het totaal twintig euro uit te geven voor iets wat waarschijnlijk niet zou werken vond ik onzin. Ik kocht één verpakking en ging thuis meteen aan de slag.

Syoss Lightners 13-0

Deze kleurnuance is (volgens mij) de lichtste die je kunt krijgen van Syoss. Als je de verpakking open haalt kom je de standaard dingen tegen die je bij blondeer krijgt: een flacon waarin je moet mengen, een tube met verf, micropoeder, conditioner en handschoenen. Niets bijzonders dus. Het poeder vind ik echter wel vervelend, want zodra je dan eindelijk die tube hebt uitgeknepen in die oplossing, moet dat poeder er nog bij. Ik ben daar nooit zo handig mee.

spul-2

Zodra alles in de flacon zit, wordt het tijd om te schudden en daarna kan het kleuren beginnen! Klein nadeel: zodra je het dopje van de flacon afhaalt, spuit de verf als een idioot uit de flacon. Nou, fijn is dat… Daar had Syoss wel even voor mogen waarschuwen. Het stopt overigens wel na 20 seconden hoor, maar ik vond het niet zo’n succes.

Daar gaan we!

Aangezien ik erom bekend sta niet zo handig te zijn met het kleuren van mijn eigen haar, had ik een nieuwe theorie bedacht. Ik heb mijn haar opgedeeld in vier delen en het vervolgens per deel gekleurd. Dat leek goed te werken. In het verleden heb ik veel te vaak delen overgeslagen omdat ik de verf als een soort shampoo in mijn haar deed. Nu heb ik er meer aandacht aan geschonken en ik hoopte daarmee natuurlijk een beter resultaat te behalen.

wachten

De uitgroei heb ik als laatste gedaan, omdat het anders nóg lichter zou worden dan de rest. Toen de kleuring er eindelijk in zat heb ik het de maximale 45 minuten laten zitten. Daarna heb ik het uitgespoeld (ja duh) en de conditioner gebruikt. Wel grappig, want deze conditioner is bedoeld om je haar van de kanarie gloed af te helpen. Normaal gesproken krijg je gewoon een verzorgende conditioner erbij, maar deze was ook daadwerkelijk paars (perfect voor blond haar). Het was een fijne conditioner, maar ik merkte wel toen ik het uitspoelde dat mijn haar er super slap van werd.

Resultaat

Ik had natuurlijk al een beetje gespiekt voordat ik mijn haar ging uitspoelen, en toen werd ik al enthousiast. Het leek erop dat deze kleur wél had gepakt op mijn broze haar. De conditioner had het haar goed verzorgd en toen ik mijn haar eenmaal gedroogd had was ik verbaasd over twee dingen.

  1. Mijn haar was daadwerkelijk blond geworden
  2. Ik had geen mega fouten gemaakt tijdens het kleuren (zoals een stuk overgeslagen… that’s a first!)

Natuurlijk zijn er nog steeds donkere stukken te vinden in mijn haar, maar dat komt omdat ik dus niet goed kan kleuren en omdat ik simpelweg te weinig verf had gekocht. Toch mag het resultaat er wel zijn. Daarnaast is het haar ook niet oranje geworden of heel erg geel. Ik ben er super enthousiast over! Zie hier de before and after foto’s:

before-and-after

Review: Syoss Lightners 13-0
Prijs/kwaliteit 10
Gebruikersgemak 8
Resultaat 9
9Totale score
Waardering gebruiker: (7 Stemmen)
6.7