Ja dames en heren: Taylor Swift is terug op Spotify. Dat mocht ook wel een keer. De zangeres is één van de meestverdienende op de wereld, dus die paar euro die ze misloopt via online streaming zal er niet voor zorgen dat ze geen kroket uit de muur kan halen of plotseling haar kleding op Ebay moet kopen.

De strijd is gestreden. Taylor Swift en management hebben zich bedacht. Hiep hiep! Tijd om weer eens eventjes in de zes albums van de voormalig countryzangeres te duiken. Welke nummers voeg je toe aan je playlist? Deze!

1. I’m only me when I’m with you

I’m only me when I’m with you is van de ”oude sound” van Swift. Hij komt van het eerste self titled album en in de videoclip zitten kittens. Taylor’s kittens. Wordt het beter dan dat? Ja! We gaan elf jaar terug in de tijd en kunnen weer schaamteloos meespringen op het vrolijke popdeuntje. Super feel good voor de aankomende zomer. En ben je verliefd? Mooi! Dan geeft deze track dubbelop energie. Gooi ‘m maar in je playlist!

2. Picture to burn

Om nog even bij het allereerste album te blijven: Picture to burn. Absoluut een van mijn favorieten toen ik…. vijftien was. Maakt niet uit! For good time’s sake. Hit it!

3. Change

Toen Taylor Swift nog een kleine Taylor Swift was, bracht ze Change uit. Deze staat op het tweede album Fearless. Het gaat over moed, over bij jezelf blijven én over de wereld veroveren ondanks dat je bij een klein label zit. Leuk bedacht Swifty! Voeg ‘m toe aan je afspeellijst als je een song nodig hebt die je even oppept!

4. Red

Man man man. Zo veel leuke liedjes. Tekstueel is Red toch wel één van de mooiste liedjes van Swift. Oh dames (en heren) kunnen we ons hier niet allemaal in vinden? Geen wonder dat dit tevens de naam van het album is.

5. New Romantics

Yes! Ook het allernieuwste album (dat eigenlijk best al een beetje oud is) staat op Spotify. We kennen Blank Space en Shake it off daar natuurlijk van, maar ook New Romantics is het beluisteren waard. Weer eentje om je zelfvertrouwen te boosten. Zo ga je de zomer lekker in!

6. Better Than Revenge

Taylor Swift: go stand in the corner and think about what you did!
Al die tijd dat we dit geweldige liedje niet in onze playlist konden stoppen was schandalig verspild!

7. Tell Me Why

Laatste en zeer waarschijnlijk de minste: Tell me why. Leuke melodielijn, maar niet voor niks nooit een single geweest. Waarom dan toch op nummer zeven? Omdat de viool leuk is en het refrein ook. Beetje cliché, maar ach dat hoort erbij als je liefdesverdriet hebt. En dat heeft onze Swiffer altijd.

Ook leuk:

Er zijn te veel liedjes van Taylor Swift die leuk zijn. We noemen ze natuurlijk niet allemaal, maar als je toch bezig bent met Taylor Swift re-integreren in je playlist:

 • Speak Now
 • Mean
 • Starlight
 • Begin Again
 • Holy Ground
 • The story of us
 • Fearless
 • Should’ve said no

Gewoon lekker niet toevoegen:

 • Fifteen (tenzij je 15 bent)
 • Teardrops on my guitar (zeiknummer)
 • Alle tracks waarop Taylor Swift live zingt

Wat is jouw favoriete Taylor Swift nummer?

taylor swift

 

Geef een reactie