Yes! We zijn d’r weer met nieuws over de nieuwe programmering van BBC First. In een van de vorige artikelen kon je al lezen hoe dat nou precies werkt. Daar leggen we ook uit dat BBC First gewoon gratis te bekijken is mét ondertiteling. En vergis je niet: de series die erop uitgezonden worden zijn de moeite waard!

In juni kunnen we weer helemaal los met spannende fictie en onopgeloste moorden. Zo keert Maigret terug naar BBC First met een gloednieuwe film die zich afspeelt in het Parijs van de jaren vijftig. Bekroond acteur Sir Rowan Atkinson (Mr. Bean) vertolkt de rol van Jules Maigret, die opnieuw mysterieuze moorden moet oplossen. Daar straks meer over! Er staan namelijk nieuwe series op je te wachten.

Rillington Place

In 1950 werd Timothy Evans opgehangen voor de moord op zijn dochter Geraldine. Hij werd er daarnaast ook van verdacht zijn vrouw Beryl vermoord te hebben. Tot het laatste moment heeft Evans zijn onschuld verdedigd. Door een gruwelijke ontdekking kwam jaren later aan het licht dat Reg Christie (Tim Roth), kroongetuige van de moord, de echte moordenaar was. Hij was niet enkel verantwoordelijk voor de moorden op Geraldine en Beryl, maar ook zes andere vrouwen waren slachtoffer, waaronder zijn eigen vrouw Ethel.

De dramaserie speelt zich af in de donkere schaduw van Christie’s huis, 10 Rillington Place, en schept een beeld van de relatie tussen Christie, zijn vrouw en het jonge Evans-paar. Hoe kwam Christie zo lang weg met moord? Welke invloed had hij op het pasgetrouwde koppel Evans en Beryl? En hoe was hij in staat om zowel de rechter als de jury te misleiden en een onschuldige man te laten veroordelen?

Rillington Place gaat op donderdag 1 juni om 21.00 uur in première op BBC First

Maigret: Night at the Crossroads

Bekroond acteur Sir Rowan Atkinson keert in het Parijs van de jaren vijftig terug naar het witte doek als de legendarische, Franse detective Jules Maigret. InNight at the Crossroads ondervraagt Maigret urenlang een verdachte moordenaar, Carl Andersen. Maar ondanks zijn inspanningen krijgt hij de verklaring van Andersen niet onderuit. Andersen blijft onschuldig. Maar waarom werd het lichaam van de diamantendealer dan op zijn grond gevonden en in zijn auto, vermoord met zijn wapen? En waarom probeerde hij samen met zijn mysterieuze zus Else te vluchten?

Maigret: Night at the Crossroads kun je zaterdag 24 juni om 21.00 uur bekijken op BBC First.

Born to kill

Een intense, psychologische thriller over een tiener die te maken krijgt met psychopathische verlangens wanneer hij voor het eerst verliefd wordt. Dit cinematografisch drama is een zoektocht naar de spookachtige gedachten van een zestienjarige jongen op de rand van de volwassenheid en de angsten van zijn alleenstaande moeder die een traumatisch geheim bewaart.

Sam zijn eerste romance is met Chrissy, die haar ouderlijk huis verliet na een familieruzie, maar dit is slechts bijzaak. Onder Sam’s charismatische persoonlijkheid, speelt angst een grote rol en hij heeft een psychopathische drang om te moorden. Zijn familie en vrienden hebben geen idee waartoe hij in staat is. Alleen zijn slachtoffers kennen de grillige waarheid, maar kunnen het niet meer na ­­­vertellen…

Born to kill gaat op donderdag 22 juni om 21 uur in première op BBC First en de reviews zijn lovend. Deze wil je niet missen. Geloof ons maar. 

En wat gaan we nog meer bekijken?

The Coroner seizoen 2 gaat op 6 juni om 21.00 uur in premiere en Midsomer Murders is ook terug met een elfde (!) seizoen. Die zal een week later, op maandag 12 juni om 18.10 uur aftrappen.

Wat kun je verder zien?

  • Father Brown Seizoen 5 – Elke maandag om 21:00 uur
  • Unforgotten Seizoen 2 – Elke zaterdag om 21:00 uur. Eindigt op 17 juni
  • The Last Kingdom Seizoen 2 – Elke zondag om 21:00 uur

Hoppa! Fuck het mooie weer. Gooi die tv maar aan!


Over BBC First 
BBC First is de thuishaven van premium, origineel Brits drama en comedy van wereldwijd erkend en award-winning talent van voor en achter de camera. Het biedt kijkers de eerste kans om verhalen te zien die uitdagen, je onderdompelen en entertainen, allemaal vanuit een uniek Brits perspectief. Bekijk de website voor meer info en de tv-gids.
Kijk hier voor een overzicht van de kanalen waarop je BBC First kunt bekijken.

 

Geef een reactie