Shingeki no Kyojin, beter bekend als: Attack on Titan, was in 2013 een REUSACHTIG succes. En nu, na 4 lange jaren, heeft deze anime eindelijk een tweede seizoen gekregen. Nu rust de vraag: Is Attack on Titan seizoen 2 het wachten waard?

Voor wie Attack on Titan niet kent:

In het kort: Bloeddorstige reuzen bedreigen de mensheid. Om het koninkrijk te beschermen zijn er 3 enorme muren gebouwd. Maar op een dag maakt een uitzonderlijk grote titaan een gat in de buitenste muur. Hierdoor kunnen de andere reuzen het koninkrijk binnendringen.

Eren, Mikasa en Armin verliezen vrienden en familie op gruwelijke manieren. Ze willen wraak, en gaan het leger in. Hier ontmoeten ze veel personages met verschillende achtergronden en motivaties. Ze krijgen allemaal een machine waar twee grijphaken uitkomen, zodat ze als een soort steampunk Spiderman kunnen rondzwaaien. En hoog genoeg kunnen komen om de titanen in hun nek te steken. Dit is de enige manier om ze te doden.

Attack on Titan zit boordevol horror en drama. Hoewel het een verloren strijd lijkt, geven Eren en de rest het niet op. Ze blijven zoeken naar antwoorden op vragen als: Waar komen de titans vandaan? En hoe kunnen we ze tegengehouden?

Attack on Titan Seizoen 2

Precies op het moment waar seizoen 1 gestopt is, gaat seizoen 2 verder. Na het kolossale gevecht in de laatste aflevering, ontdekken de mensen íets tussen alle chaos. Nieuwe vragen luiden het seizoen in. En daar blijft het niet bij. Een titaan als geen ander maakt zijn aanwezigheid kenbaar: De Beast Titan.

Muziek en animatie zijn perfect op elkaar ingespeeld, en door dit samenspel biedt deze anime overtuigend zijn epische actie en bloedstollende scénes. Dit seizoen bevat verwoestingen, verraad en plottwists. Ik heb zoveel mogelijk afleveringen gebingewatched, totdat ik niet verder kon. Er zijn nieuwe achtergrondverhalen wat op zijn beurt weer meer drama aan het hoofdverhaal geeft.

De menselijke psyche wordt mooi weergegeven. Hoe moedig mensen klinken als ze bespreken hoe ze de titanen willen vermoorden, en hoe laf ze daadwerkelijk zijn wanneer ze eenmaal oog in oog staan met zo’n reus. Gevoelens van wanhoop en geluk worden prachtig weergegeven in de ogen van de personages. Net als de moordlust van de titanen op hun beurt.

Attack on Titan seizoen 2 is een stuk gruwelijker geworden. Door onder andere uitgebreidere doodscénes is het schokfactor omhoog gegaan. Dit alles maakt Attack on Titan een must-watch voor horrorfans, die van epische actie houden maar ook een diep verhaal willen.

Helaas is er ook slecht nieuws, want dit seizoen bestaat maar uit 12 afleveringen van 25 minuten. Erg weinig vergeleken met de 25 afleveringen van seizoen 1. Misschien komen er nog een paar OVA’s (dat zijn extra afleveringen, los van het hoofdverhaal), maar dat is nog maar afwachten.

Mochten de makers ons weer 4 jaren laten wachten na deze 12 afleveringen, weet dan: De manga is er ook nog. Het stripverhaal is al veel verder in het verhaal, maar is naar mijn mening een stuk minder episch om naar te kijken.

Op Crunchyroll.com (of op de Crynchyroll app) kun je zowel de anime als de manga bekijken in de beste kwaliteit. Maar natuurlijk kun je ze ook op een groot aantal gratis websites vinden.

Waar je deze anime ook gaat kijken, het mag duidelijk zijn: Het tweede seizoen van Attack on Titan is zéker het wachten waard!


 

 

 

Geef een reactie