Tot vorige week dacht ik dat powerbanks van die repen waren die je at voordat je ging sporten. Dingen bomvol met havervlokken, boerenkool en al die andere toestanden die sportschoolfanaten combineren. Het klonk ook wel stoer. Heb je power nodig? Hier, een powerbank. Hoppa! En nu acht uur lang de beuk erin!

Het was een mooi idee, maar na enkele misplaatste opmerkingen (”dan neem ik gewoon een powerbank.”) drong het langzaam tot me door dat ik het verkeerd had. Mijn volgende idee was dat een powerbank iets is waar je op traint in de sportschool. U merkt: ik ben erg druk met nadenken hier onder mijn steen.

Onnodig te vermelden dat ook dat idee niet helemaal juist was.

Je zou denken dat ik toen tot het magische besef kwam om de hulp van Google in te schakelen, maar dat deed ik niet. Kon mij het schelen wat zo’n ding was. Ik ben geen sportschoolfanaat, dus ik heb die hele powerbank niet eens nodig. En als ik dat woord nog een keer zou horen, dan deed ik gewoon alsof ik begreep wat het was. Dat kan ik heel goed. Deed ik eerder ook toen mensen zeiden dat ze naar de Mac gingen omdat hun laptop kapot was. Een knik en een lachje en dat was dat.

Inmiddels ben ik er per ongeluk achter wat een powerbank is, omdat ik op een website met smartphone hoesjes keek. Ik weet niet waarom ik dat deed. Mijn telefoon komt niet onder mijn geliefde steen vandaan. Ik versleep hem niet, dus ik heb geen telefoonhoesjes nodig, maar blijkbaar kijk ik in mijn vrije tijd graag naar hoesjes die ik niet zal aanschaffen. Onder de verschillende hoesjes, stonden ook Blackberry Piv hoesjes. Gebruiken mensen nog blackberry’s? Blijkbaar. Heel sneu allemaal.

Ik klikte van categorie naar categorie en opeens stond daar het woordje ”powerbank”.

Smartphonehoesjes2

Ik opende de productpagina en daar stonden ze: powerbanks. Niet eetbaar, maar sommige hadden wel verdacht veel weg van eten. De powerbanks straalden me tegemoet! In de vorm van tomatenketchup en coca cola. Maar ook goudstaven, superhelden, make up boxjes, pokémon…

Wat de fuck is een powerbank en waarom heeft die zo veel vormen?!

Een klik verder had ik het antwoord. Een powerbank is een apparaat dat je oplaadt zodat je er later andere apparaten mee kunt opladen. Wat een uitvinding! Nooit meer zoeken naar stopcontacten als ik onverhoopt mijn grot moet verlaten. Ik wilde zo’n ding hebben, ondanks dat ik niets van het aantal ‘mAh’s’ begreep die eronder vermeld stonden. Ik weet nog steeds niet wat een mAh is, maar wel dat het erg belangrijk is als je veel mAh’s hebt.

Omdat ik zo veel vragen had, kwam ik in contact met iemand van Smartphonehoesjes. Iemand die mij binnen enkele mailtjes kon uitleggen welke powerbank ik nou moest hebben (eentje die vaker dan één keer een apparaat kon opladen, dat was het allerbeste), waarom een geheugenkaart handig was (we kwamen er al snel achter dat dat voor mij niet handig is, want iPhone) en welke haar persoonlijke favoriet was. Ik vertrouwde erop, bestelde hem en de volgende ochtend had ik mijn powerbank al binnen.

Hoe ziet de powerbank eruit?

Ik was blij dat de persoonlijke favoriet van de medewerker niet de vorm van eten had. Dan kun je nog wel lelijk de fout in gaan denk ik. Wil je je telefoon opladen, heb je per ongeluk je ketchup meegenomen. Die van mij is gelukkig simpel, elegant én hij heeft dezelfde kleur als mijn telefoon.

powerbank

Op de productfoto’s op de website lijkt het net alsof die dingen heel groot zijn, maar dat is niet het geval. Deze is net zo groot als mijn eigen hand. Dat versleept toch wel een stukje makkelijker dan een complete laptop tijdens je dagje uit.

Mijn leven is verrijkt. Denk ik. Ik heb de powerbank nog niet uitgeprobeerd, want ik was vorige week nog buiten mijn huis te vinden. Mocht ik mijn steen weer eens verlaten, dan gaat mijn powerbank mee. En ik zal hem niet opeten.

 


Voor dit artikel heb ik producten ontvangen van Smartphonehoesjes.nl

 

 

 

Geef een reactie