Als je nog niet van de ‘The Collection’ hebt gehoord, dan introduceren wij je graag! The Collection is de nieuwe serie van BBC First en Lilyrose ontving alvast de pilot op dvd.

The Collection: synopsis red-dress-infamous-dress-102-104-inked

The Collection volgt het meeslepende ondernemersverhaal na de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk. Een ambitieuze designer wordt gevraagd om Parijs weer terug op de kaart te zetten als hoofdstad van de haute couture. Zijn vernieuwende visie luidt een tijdperk in en ruilt de naoorlogse somberheid in voor optimisme en romantiek. Maar kan het bedrijf, gerund door twee tegenstrijdige broers, de druk van het succes aan?

The Collection onthult de keerzijde van glamour en het verraad achter de pracht en praal van het mode imperium en iedereen die er werkt.

Cast

In The Collection verschijnt een opvallend uiteenlopende cast ten tonele. Richard Cole (Coupling, Crossbones) en Tom Riley (Da Vinci’s Demons) vertolken de rollen van de broers Paul en Claude Sabine. Hun moeder wordt gespeeld door Fances de la Tour (Hugo, Harry Potter & The Goblet of Fire). Mamie Gummer (The Good Wife) speelt Helen, de Amerikaanse vrouw van Paul Sabine. En Jenna Thiam (The Returned) speelt de zeer getalenteerde en veelbelovende naaister Nina.

Daarnaast hebben we nog een scala aan extra personages die The Collection al vanaf de eerste aflevering doen opvlammen. Iets zegt me dat de enthousiaste, jonge fotograaf (gespeeld door Max Decon) ook een bijzonder aandeel zal blijven houden binnen deze serie. Maar dat is speculeren na een pilot die slechts het balletje voor de komende zeven afleveringen heeft opgegooid.

Een eerste indruk van The Collection

Naast de interessante bijrollen, valt er natuurlijk meer te vertellen over deze nieuwe serie van BBC First. De pilot begint middenin het verhaal, om daarna terug te gaan in de tijd. Drie dagen, om precies te zijn. En er kan in drie dagen meer gebeuren dan je denkt.

De kijker wordt voorgesteld aan een heleboel personages. Best wel even wennen, zo op het begin. The Collection start natuurlijk bij Paul Sabine en een interessant, maar nog onduidelijk voorval. Er is iets aan de hand binnen deze familie. Iets wat betrekking heeft op de Tweede Wereldoorlog, maar ook iets wat nog lekker verborgen wordt gehouden.

Tijdens deze eerste aflevering gebeurt er ontzettend veel. Er worden lijntjes uitgegooid die soms wat lastig te volgen zijn. Verhaaltechnisch lijkt het enigszins zwak; er wordt iets te veel moeite gedaan om het mysterie rondom de familie Sabine tot leven te wekken. Maar wees gerust! Als je dertig minuten verder bent, dan zit je er helemaal in.

Meer dan mooie jurken

The Collection is geen ”vrouwen serie”. De nadruk ligt namelijk niet op mode, maar op familie en hoe twee broers, die allebei een eigen idee hebben, toch samen proberen te komen. Zo goed en zo kwaad als het kan.

Uitvoerend producent Kate Croft legt uit dat The Collection zich afspeelt in een gevoelige tijd:

”Het gaat over zo veel meer dan jurken. Ze zijn een metafoor voor culturele, politieke en persoonlijke transformatie. Na de oorlog was het een moeilijke en dubbelzinnige periode, maar tijdens deze verschrikkelijke onrust wist de industrie juist weer op te bloeien. Ik denk dat dit het moment was dat mode er ook echt politiek toedeed. Het idee is ontstaan om juist te ontdekken wat er achter de jurk schuil gaat. Wat zich afspeelt achter de publieke façade namelijk de verandering naar persoonlijke verlangens en ambities van de familie.”

Première op BBC First

The Collection gaat op zondag 6 november om 21.00 uur in première op BBC First met een dubbele aflevering. Wij zitten er klaar voor!

bbc-first-tc-2560x1920_reference

 

één antwoord

Geef een reactie