Wat doe je als je er qua muziek niet echt tussenuit springt als band, maar wel geweldige videoclips kunt bedenken? De mega creatieve gasten van OK Go creëerden in 2006 een virale videoclip.

Here it goes again

Voor de mensen die nu nog denken: ‘OK Go, wat is dat?’, hier is de bewuste videoclip. Dit geniale filmpje leverde hen (inmiddels) 32 miljoen views op en een Grammy Award. Wie had ooit gedacht dat je een Grammy zou kunnen winnen door een dansje te doen op acht loopbanden?

This Too Shall Pass

Ja, en toen waren ze binnen natuurlijk. Hun tweede video was nog veel briljanter. Geef een paar mad scientists een lege hangar, een camera en een hoop random spullen, en ze creëren een Rube Goldberg machine, én de volgende viral video. En terwijl je hem kijkt, bedenk even hoe vaak het opnieuw moest en hoeveel moeite het heeft gekost om al die klote pingpongballetjes weer te verzamelen.

Last Leaf

Bij de volgende video zou je haast denken dat het geld op was. Maar nee: OK Go bewijst dat je eigenlijk niet veel nodig hebt om iets heel bizars te maken. Aan tijd hebben deze gasten geen gebrek, dus hun volgende project werd een stop motion video. Papier of legopoppetjes zijn voor sukkels: zij doen het met boterhammen. Mede mogelijk gemaakt door Samsung. En de plaatselijke bakker, denk ik zo.

Needing/Getting

De sponsors stonden voor ze in de rij. Zo ook Chevrolet. Kun je met een auto muziek maken? Ja hoor, laat maar aan de mannen van OK Go over. Die bespelen de piano een Chevrolet en gooien er ook nog even een gitaarsolo achteraan.

 

I won’t let you down

Hun grootste productie kwam 2 jaar geleden. Een drone, vier unicycles, een paar honderd Japanse meisjes in schooluniform en evenveel paraplu’s. En die sokken! Je kunt nog zo’n briljante clip maken, maar als je zulke sokken draagt heb je mijn hart eigenlijk al gewonnen.

Upside Down & Inside Out

Begin dit jaar kwam de nieuwste video die er weer een onverwachts schepje bovenop deed. Deze clip is opgenomen tijdens een paraboolvlucht. Ik weet niet hoe ik het verder moet omschrijven, maar het gaat op mijn bucketlist. Piñata’s kapotslaan in Zero Gravity. Jep.

Kan het gekker? Ik dacht het niet. Maar dat dacht ik na de vorige filmpjes ook. Dus ik gok dat hun volgende clip wordt opgenomen op Mars, en dat ze een kaartenhuis bouwen van iPhones en daar op de een of andere manier een geweldig coole video van maken. Maar ik kan er naast zitten. In principe kunnen we -letterlijk- alles verwachten van deze gasten.

Geef een reactie