Lang, lang geleden schreef Sikke over Life is Strange. Een game die vijfdelig werd uitgebracht. Waarom hij de game kocht, God mag het weten, maar eerlijk is eerlijk: Sikke was hooked. Life is Strange speelt zich af op een school en alles in deze game draait om keuzes en consequenties.

Life is Strange: nog even een opfrisser

Je bent Max, een meisje dat op een nieuwe school in een klas belandt, en ze hoort eigenlijk nergens bij. Haar verhaal lijkt erg op een standaard Amerikaanse high school film, inclusief het rijke populaire meisje dat een bloedhekel aan haar heeft, en een sexy leraar die haar als zijn favoriet behandelt.

Als Max na een visioen de kracht krijgt om een paar minuten terug in de tijd te gaan, kan ze de situaties volledig naar haar hand zetten. Maar het gaat niet altijd zo makkelijk. Na elk hoofdstuk krijgt ze een keuze. Gaat ze moedig zijn of beschermt ze zichzelf? Gaat ze wraak nemen of iemand troosten? Keuzes die zeker gevolgen gaan hebben en onomkeerbaar zijn. En dat gaat verder dan haar schoolleven, veel verder.

Hoewel Life is Strange eerder €5,- per episode was, hebben Square Enix en ontwikkelaar DONTDOD besloten de eerste episode gratis beschikbaar te maken.

‘We willen iedereen laten zien waarom mensen verliefd zijn geworden op de game!’ spreekt Oskar Guilbert, de CEO van DONTDOD.

Life is Strange heeft inmiddels 75 (!) awards in ontvangst mogen nemen. En nu is Life is Strange dus terug van weggeweest. De eerste episode (waarvan je de review hier kunt vinden) is vanaf vandaag helemaal gratis te downloaden voor PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Mac en PC.

En om dit heugelijke feit te vieren, delen we de vernieuwde trailer graag met jullie.

 

Ik ben zelf in ieder geval heel erg benieuwd, en nu hij gratis te verkrijgen is: what the hell, I’m in! Wie doet er mee?

 

Geef een reactie