Sinds ik mijn Facebook heb ingesteld op ‘niemand meer volgen behalve mensen en pagina’s die kattenplaatjes delen’ ben ik een gelukkige social media gebruiker. Ik word niet langer lastiggevallen door belangrijke meningen over politiek, sinterklaas (die nu onder politiek valt) of vreemde hypes die iedereen maar kopieert en plakt op zijn tijdlijn.

Katten hebben geen mening over sinterklaas, want katten vinden dat jij sinterklaas bent. Zo lang je ze maar een kartonnen doos geeft, het voerbakje te allen tijden vol laat zitten en het beestje aait als hij daar om vraagt, dan komt het allemaal wel goed.

Waarom zien meer mensen het nou niet in dat we beter kunnen leven zoals katten?

Katten houden zich schoon, snauwen van zich af als ze geen zin in je hebben en de rest van de tijd zijn ze gewoon je vriendje. Ze vinden niets van iets en dat is heel erg belangrijk, juist op social media.

Inmiddels heb ik ongeveer 80% van mijn vrienden ”uit” gezet, omdat ze dingen verkondigen waar ik helemaal niks mee kan. De politieke statements vliegen om mijn oren en ze zijn allemaal zó bekrompen. Alle nuance ontbreekt en naast mensen die strijden voor de vrede door boos te worden, word ik inmiddels ook geconfronteerd met mensen die verpakte racisten blijken te zijn en zich er ook niet voor schamen dat te verkondigen.

Laat iedereen gewoon lekker leven joh.

Het doet me een beetje denken aan het Nederlands Elftal tijdens een willekeurig EK of WK. Dan is heel Nederland ineens bondscoach. Nu is heel Nederland ineens een politicus en Facebook is de tweede kamer waar iedereen maar door elkaar heen schreeuwt, zijn vermogen om naar andere visies te luisteren volledig uitschakelt, en daarna andere mensen gaat lastigvallen die helemaal niet op die visie zitten te wachten.

Naast politieke statements, worden er nu ook meer en meer updates geplaatst over ‘hoe stom Facebook is want al die advertenties en dit en dat en dat en dit’.

Ik begrijp dat men dat vervelend vindt, maar ik begrijp niet waarom zij er dan nog steeds actief aan deelnemen om de grootste website van de wereld te blijven voorzien van content. Als jij het niet eens bent met de werkwijze van Facebook, verwijder je account dan in hemelsnaam, en begin een blog. Dan kun je lekker, zonder enige feedback van anderen, van je afkatten.

Gelukkig kan ik inmiddels een heel stuk relaxter door het leven gaan. Het enige gekat dat ik op mijn tijdlijn zie, is dat van katten zelf. En dat bevalt me prima.

 

Geef een reactie