Facebook. De verzamelplaats van rare hypes. Voor mij was Jouw Jaar In Foto’s al een beetje aan de overbodige kant: je tijdlijn is toch jouw jaar? En je kunt daar toch doorheen scrollen? En dan krijg je toch een overzicht van jouw jaar? Het antwoord op die vragen is: dat klopt, maar we willen ook een filmpje.

Prima. Dan doen we allemaal een filmpje. En als dat filmpje dan afgelopen is, plaatsen we een ‘Eens even kijken wie dit leest’ stukje op onze tijdlijn. Is ook leuk. Voor volgend jaar, als je Jouw Jaar In Tekst voorbij wilt zien komen.

Facebook doet me een beetje denken aan MSN, als het om vreemde hypes gaat. Op MSN kreeg je ook altijd rare teksten doorgestuurd: ‘Als je dit leest, dan moet je het doorsturen naar driehonderdtweeëntwintig andere mensen want anders krijg je geen kus van je geliefde en als je het maar naar tien mensen doorstuurt, ga je dood.’
Nu weet ik niet hoe het met jullie zit, maar ik geloof daar niet zo in.

Hypes van Facebook komen echt met vlagen. Ik weet ook niet precies waar ze nou vandaan komen. Is er één persoon die zoiets bedenkt? En hoe zit het met die hoax over dat gehackte account?
Wat is er nou leuk aan om zo’n bericht te bedenken en vervolgens geen dodelijk virus op iemands computer te planten? Is daar een soort wannabe badass aan de slag die denkt: ik ga iedereen van boven de 50 in het ootje nemen en daarna doe ik niks. Muhwhahaha.

En nu is er sinds een aantal dagen – en als dit artikel online komt, zijn het waarschijnlijk al weken geworden – een nieuwe hype: De Bucketlist.

Op deze ”bucketlist” kun je dingen afstrepen door middel van een hartje. Op de bucketlist staan dingen als trouwen en naar Legoland gaan. Want als je niet in Legoland bent geweest, dan kun je niet gelukkig sterven. Dat weet iedereen.

Maar naast Legoland en Disney (we mogen zelf kiezen welke Disney dat dan wordt), kun je ook aan jouw medemens laten zien of je iemand dood hebt zien gaan. Dit moet dan wel ”live” gebeuren, dus je moet er echt met je neus bovenop zitten, anders mag je hem niet afstrepen. Daarna moet je naar Afrika, Azië en De Grand Canyon, want een bucketlist afstrepen is alleen voor mensen weggelegd die geen vliegangst hebben. Op de bucketlist staat tevens het puntje: uit een vliegtuig springen. Iets wat ook echt wel kan, maar ik wil iedereen aanraden dat punt als laatste te nemen, omdat je anders de rest van je lijstje waarschijnlijk niet meer kunt afwerken.

Zelf heb ik nog niet zo veel kunnen afstrepen van de bucketlist, maar ik ben dan ook geen bucketlist persoon. Volgens mij moet je daar een pluk-de-dag-type voor zijn, en ik pluk de dag meestal niet.

Gelukkig ben ik wel in Legoland geweest, en ook Disneyland heb ik mogen zien. Ik kan dus deels tevreden sterven. Mocht je dat live willen meemaken, laat me dat dan even weten.

 

Geef een reactie