Lemonade, het tweede visuele album van de Amerikaanse zangeres Beyoncé, is komende zondag – eenmalig – te zien bij HBO Nederland. Waar haar vorige plaat uit een verzameling losse muziekvideo’s bestond, is Lemonade een echte, één uur durende film.

Lemonade concentreert zich voornamelijk op de Black Lives Matter-beweging. De moeders van Trayvon Martin (Sybrina Fulton), Michael Brown (Lesley McFadden) en Eric Garner (Gwen Carr) worden getoond terwijl ze foto’s van hun overleden zonen vasthouden.

De film pakt uit met een grote variatie aan beeldmateriaal, waarop doorgaans Beyoncé zelf te zien is, van perfect uitgelichte dansclips en poëtische natuurbeelden in het Amerikaanse Zuiden via nachtelijke stadsbeelden en stockbeelden tot en met eigen materiaal van Beyoncé zelf. Net als de teksten en poëtische intermezzo’s roepen de beelden complexe en soms cryptische ideeën op over ras, geslacht, macht, huwelijk, ontrouw, ouderschap, en hoe het is om een zwarte vrouw te zijn in Amerika.

 

De special is zondag 19 juni om 21:00 uur te zien op zender ‘HBO 2’. Abonnees van HBO kunnen Beyoncé: Lemonade ook via de livestream functionaliteit in de HBO GO app bekijken.

 

Geef een reactie