In deze rubriek bespreekt Lilyrose de vijf muzikale hoogtepunten van de afgelopen week. Welke nieuwe singles en albums moeten we horen? En welke video’s moeten we zien? Je vindt ze hieronder hieronder. 

1. Single + Video: Adele – Send my love (to your new lover)

Adele is weer terug met een nieuwe track en een nieuwe video! En als er iets is wat we geleerd hebben de afgelopen jaren, dan is het wel dat deze Britse zangeres altijd, zonder uitzondering, scoort. Het geheel klinkt ondanks de bittere titel, toch wel heel vrolijk. Anders dan we gewend zijn van Adele, die meestal tranentrekkers uitbrengt.

 2. Single + video: Eefje de Visser – Staan

Deze Nederlandstalige zangeres weet als geen ander hoe ze kan spelen met woorden op hele mooie muziek. Wij zijn dan ook altijd enthousiast als Eefje de Visser weer een verfrissende single mét video uitbrengt. Het nummer komt van haar derde album, Nachtlicht. De video is ook zeker het bekijken waard, daarin wordt een dochter-vader relatie uitgebeeld door middel van veelzeggende beelden en dans.

3. Album: Ariane Grande – Dangerous Woman

Dangerous is nou niet helemaal het woord dat ons te binnen schiet als we aan Ariane Grande denken, maar wat is die titeltrack toch een monsterhit! Ariane heeft nog veel meer goeds voor je in petto op haar nieuwe album, Dangerous Woman, dat afgelopen vrijdag verscheen. Het album zit weer helemaal vol met goed geproduceerde RnB, pop en house-tracks waarop de zoetgevooisde, krachtige stem van Ariane Grande je doorheen leidt.

4. Video: Band of Horses – Casual Party

Wij zijn al heel lang fan van Band of Horses en we kunnen bijna niet geloven dat het al tien jaar geleden is dat die geweldige single, The Funeral, uitkwam en deze band wereldwijd de harten van indie-rockers veroverde. Na vier albums met nummers die schommelden tussen folk en rock, verschijnt het vijfde album, Why Are You Ok? in juni. Wij zijn benieuwd wat de heren voor ons in petto hebben, aan de single Casual Party te horen gaat de band weer de wat hardere kant op.

5. Single: Father John Misty – Real Love Baby

Oehh! Lekkere track dit, van Father John Misty. Deze hippie is de ex-drummer van Fleet Foxes en weet heel goed hoe hij een fijn indie-nummer kan neerzetten. Het is vrolijk en we worden er helemaal relaxt van. We stellen het ons al voor: zon, gras, festival, bier en dit nummer op de achtergrond.

 

Geef een reactie