In deze rubriek bespreekt LilyRose de vijf muzikale hoogtepunten van de afgelopen week. Welke nieuwe singles en albums moeten we horen? En welke video’s moeten we zien? Je vindt ze hieronder.

1. Single: Calvin Harris ft. Rihanna – This Is What You Came For

Toen Rihanna en Calvin Harris vier jaar geleden in één studio zaten maakten ze het heerlijke nummer We Found Love, één van Rihanna’s grootste hits. Toen Rihanna deze week een promo plaatste van This Is What You Came For ft. Calvin Harris  kwamen er al snel veel enthousiaste reacties. Worden de hoge verwachtingen na We Found Love  waar gemaakt? Wij voorspellen dat het in ieder geval platgedraaid gaat worden door de radio.

2 .Video: The Chainsmoker – Don’t let me down ft Daya

De single van deze lekkere zomertrack was al een tijdje uit, maar dan is hier nu ook de video! Zangeres Daya werkte op deze track samen met het Amerikaanse dj-duo The Chainsmokers.

3. Single: Zedd, Kesha – True Colors

Na alle drama waar Kesha doorheen is geweest de afgelopen maanden, verdient ze wel weer wat positiefe aandacht.  De zangeres spande een rechtzaak aan tegen haar platenmaatschappij Sony, omdat haar producer Dr Luke haar jarenlang mentaal en fysiek mishandeld zou hebben, daarom probeerde ze onder haar platencontract uit te komen. Helaas verloor ze de rechtszaak en loopt haar contract met Sony nog, tot verontwaardiging van velen die met haar meeleefden. Ook producer en muzikant Zedd stak een hand uit naar de zangeres. Samen maakten ze het krachtige nummer True Colors.

4. Single + Video: Radiohead – Burn The Witch

We kunnen maar geen genoeg krijgen van deze nieuwe single van Radiohead: Burn The Witch. De band had al tijdje niets van zich laten horen en frontman Thom Yorke ging de afgelopen jaren zijn eigen gang met elecktronische solo-projecten. Maar opeens was hij daar, de nieuwe single van Radiohead gepaard met een interessante video. Radiohead bewijst met deze single dat de band zichzelf kan blijven en tegelijkertijd verfrissend kan zijn.

5. Album: Katy B – Honey

Deze talentvolle Britse zangeres heeft op haar derde album met maar liefst 21 artiesten en producers samengewerkt (!). Het resultaat? Een mengelmoesje van stijlen als dubstep-, R&B-, funk-, house- en UK garage. Een mooi album en zeker het luisteren waard als je van aparte en verfrissende clubmuziek houdt.

 

 

Geef een reactie