Tegenwoordig maakt iedereen wel foto’s. Een telefoon grijp je er makkelijk bij om even een selfie te maken of om een geniale pose van je kat vast te leggen. Naast mijn telefoon, maak ik graag gebruik van mijn spiegelreflexcamera. Ik ben zo blij met dat ding! Hij maakt geweldig mooie foto’s, naderhand bewerk ik de belichting vaak nog iets en dan sla ik de foto’s op mijn computer op. Wat is er nu leuker dan van een stapel foto’s een fotoboek te maken? Zo bekijk je de foto’s tenminste ook nog eens.

Van Fotofabriek.nl mocht ik een fotoboek samenstellen van zo’n 25 pagina’s op A4 formaat. Ik kende de website nog niet en was daarom heel benieuwd naar de gebruiksvriendelijkheid én natuurlijk naar het uiteindelijke resultaat. Daarom trok ik mijn camera nog maar eens uit zijn tas, schoot een aantal foto’s van mijn katten en de kat van mijn vriend en begon met het samenstellen van het fotoboek.

De website

Als je op de website komt, zie je gelijk de ruime keuze aan producten die je zelf kunt ontwerpen. Van fotoboeken tot telefoonhoesjes, van alles kan! Ik ging voor een hardcover, A4 fotoboek. Hierbij kun je nog kiezen of je hem staand of liggend wilt. Voor ieder wat wils dus.

De website werkt eigenlijk heel simpel. Je kiest het fotoboek dat je aanspreekt, klikt op ‘Bekijk dit product’ om wat meer informatie te zien en daarna kun je klikken op ‘Begin nu’. Hierna begint eigenlijk het spannende gedeelte. Het is namelijk de bedoeling dat je een programma download, zodat je op je computer het hele fotoboek naar smaak kunt samenstellen.

IMGP1586

Voor dit soort dingen neem ik mijn moeder altijd even in gedachten. Wil ik een technisch iets beoordelen op gebruiksgemak, dan moet mijn moeder eraan geloven (sorry mam!). Ze kan prima met computers overweg, maar dit soort dingen zijn nieuw. Ik denk als ze dit programma zou zien, ze gelijk de hulp in zou roepen van mij of mijn broertje. Het programma is heel mooi, maar je moet wel geduld hebben en een beetje handig zijn met het digitaal in elkaar zetten van het fotoboek.

Ontwerpen

Het programma ziet er mooi uit. Je opent een nieuw project, waarbij je definitief aan kunt geven welk formaat je wilt. In mijn geval kreeg ik standaard 24 pagina’s, deze zitten bij in de prijs van €24,99. Hierna kun je voor elke pagina een sjabloon kiezen, deze plaatst kaders op de pagina’s waarbinnen je de foto’s kunt plaatsen. Wil je op elke pagina één grote foto? Het kan. Wil je tien kleine foto’s op een pagina? Ook dat kan. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op!

IMGP1587

Ik wilde natuurlijk van alles uit proberen, dus koos allerlei verschillende sjablonen over het hele boek. Dan begint het opzoeken van de foto’s. Ook hiervoor zit in het programma al een menuutje, die vervolgens ook door middel van een vinkje aangeeft dat je een foto al eens geplaatst hebt. Ideaal! Zo voorkom je dubbele foto’s in je boek.

Ben je niet helemaal tevreden met de sjablonen, dan kun je de foto’s nog vergroten/verkleinen en alle kanten op draaien. Zo maak je alles precies naar jouw smaak. Wanneer een foto niet pagina vullend is, plak je er nog een leuke achtergrond achter en zo is alles compleet.

Op het eind kun je op ‘Bestel product’ klikken, waarna je een account aanmaakt en het product dan weer via de website kunt bestellen.

Het resultaat

Het fotoboek kwam netjes verpakt aan een aantal dagen later. En het resultaat mag er echt zijn! Ik geef toe, ik heb m’n best gedaan op de foto’s en ik denk dat ik een aantal prachtige foto’s uit heb gezocht. Dit kwam in het fotoboek ook heel erg mooi naar voren. De kleuren zijn erg mooi, exact zoals je foto’s ook zijn wanneer je ze op de computer bekijkt.

IMGP1584-1

De kaft is mooi gelamineerd, waardoor het boek niet snel zal beschadigen. Ook de pagina’s zijn stevig en niet extreem gevoelig voor vette vingers. Je hoeft dus niet, zoals vroeger, bang te zijn voor vingerafdrukken op je foto’s. Ideaal als je het boek rond laat gaan bij de visite.

Conclusie

Net als voor ieder fotoboek, geldt ook hier wel dat je moet gaan voor kwalitatief goede foto’s als je een mooi boek wilt krijgen. Ik vind het zelf niet meer dan logisch, hoe mooier je foto’s des te mooier wordt het resultaat.

Ik ben enorm blij met dit fotoboek! Gelukkig houd ik zelf wel van wat geknutsel, dus ik zat uiteindelijk zeker anderhalf uur te werken aan dit boek. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn! Fotoboek.nl komt zeker in mijn favorieten terecht voor een volgend fotoboek!

Geef een reactie