In deze rubriek bespreekt LilyRose de vijf muzikale hoogtepunten van de afgelopen week. Welke nieuwe singles en albums moeten we horen? En welke video’s moeten we zien? Je vindt ze hieronder.

1. Video: Halsey – Castle (The Huntsman: Winter’s War Version)

Het nummer is niet helemaal nieuw, Castle van Halsey kwam vorig jaar al uit, maar deze versie en de bijgaande video die deze week verscheen zijn zeker het vermelden waard. Halsey timmert al een tijdje aan de weg en is nog niet helemaal doorgebroken in de hitlijsten, maar met dit nummer als de soundtrack van de recent verschenen film The Huntsman: Winter’s war kan dit zomaar gebeuren. In de video zien we de stoere Halsey in een prachtig kostuum en veelbelovende beelden uit de film.

2. Single + Video : Tom Oddel – Magnetised

Tom Oddel, die je wellicht nog kent van zijn bekendste hit Another Love, heeft weer een nieuwe single uitgebracht. De Britste singer-songrwiter nam bij zijn debuutalbum Long Way Down vaak plaats achter de piano, maar lijkt die nu aan de kant te schuiven. Magnetised heeft een commerciëlere dance-sound, maar de stem van Oddel blijft nog steeds betoverend.

3. Single: AlunaGeorge ft. Flume – I remember

Toen wij deze combinatie zagen verwachtten we natuurlijk al meteen iets goeds. En dat is het zeker! Wat een heerlijke track van twee talentvolle artiesten.  Het elektronische duo AlunaGeorge ging al eerder een succesvolle samenwerking met dj’s van Disclosure aan en ook met de Australische Flume lijkt het goed te klikken.

4. Single: James Blake – Timeless

Eindelijk! James Blake maakte deze week bekend dat zijn nieuwe album Radio Silence gaat heten. Ook zei hij dat het af is en dat hij op het album de samenwerking is aangegaan met niemand minder dan Kanye West en Bon Iver.  Toen hij deze week verscheen bij BBC Radio 1’s Residency liet hij een nieuw nummer horen van zijn nieuwe album. Timeless klinkt klinkt als iets dat we gewend zijn van Blake: zweverig en mysterieus.

5. Album: Bells of Youth – Dreamers

Iedereen mag het weten: wij zijn helemaal gek op de meiden van Bells of Youth! Deze Nederlandse vrouwenband bracht bijna drie jaar geleden hun debuutalbum Boy uit en wij luisteren nog altijd naar geweldige single he/she said. En dan is het nu tijd voor Dreamers, een album waarop de vijf dames hun stijl nog meer definiëren. Een album vol met pop, rock en meerstemmige zang. Het verbaast ons dat nog maar zo weinig mensen deze talentvolle dames kennen. Misschien lukt het ze met Dreamers om meer publiek te trekken.

Bells

 

 

 

 

 

Geef een reactie