Na een dagje Comic Con is er geen betere afsluiting dan ’s avonds naar de première te gaan van:

Voordat ik naar de bioscoop ging vroeg ik aan een vriend of deze film hem leuk leek. Volgens hem was deze te overhyped, en kon hierdoor alleen maar tegenvallen. Een andere vriend zei dat deze film juíst fantastisch moest zijn, want anders zouden ze hem niet zo gaan hypen.

Het antwoord zit er tussenin. 

Laat ik beginnen met te zeggen dat Batman vs Superman een goede film is, en helemaal als je van superheldenfilms houdt. Maar het had ook zoveel beter gekund. Toen ik de trailer zag beloofde het een actie gevulde film te zijn, maar het verhaal is langdradig. In het begin van de film wordt er een fundering gelegd die de motivatie van de personages en hun innerlijke strijd moet weergeven. Dit klinkt als een ontzettend goed idee. Maar wanneer één van de personages steeds gaat dromen, wordt het verhaal erg verwarrend. Want wat is nou echt, en wat niet? Wat is überhaupt de meerwaarde van die dromen voor de kijker?

Gelukkig is het acteerwerk erg goed. Ben Affleck heeft de Batman goed neergezet in al zijn duistere glorie, al heb ik er wel moeite mee om Ben los te zien van zijn vorige films. Gal Gadot maakt Wonder Woman tot een sterke, sexy en strijdlustige vrouw die wel van een sterke tegenstander houdt. En dan is er nog Superman. Henry Cavill ís Superman. Dat kapsel, het koppie, het klopt gewoon. Zijn kostuum is gemoderniseerd en zijn karakter een stuk duisterder vergeleken met de klassieke Superman, wat hem een stuk realistischer maakt. Voor zover een alien met goddelijke krachten realistisch kan zijn…

Voor de oplettende kijker zijn er weer veel Easter eggs* te vinden in deze DC film. En ook een hoop minder subtiele hints naar komende film, zoals korte bezoeken van andere superhelden. I loved it. Dit maakte mij helemaal enthousiast naar komende films, terwijl ik de nieuwste nog aan het kijken was!

Oh, en voordat ik het vergeet: Er is GEEN geheime boodschap na de aftiteling. Nadat we door al die miljoenen namen hebben gezeten, werden we beloond met: niks. Helemaal niks. Maar dat geeft niks. Ik heb nu hét antwoord! Batman versus Superman. Ik weet nu wie er heeft gewonnen, en het was een flinke overwinning!

 

*Een Easter egg (Engels voor paasei) is een grap of een verborgen boodschap die in o.a. een computerspel, of een film verwerkt is. Net als echte paaseieren zitten deze snufjes verborgen en moet ernaar gezocht worden.

Bekijk hier nog eens de trailer:

Batman v Superman review (no spoilers!)
Pluspunten
  • Prachtige special effects
  • De personages zijn goed gespeeld
  • Veel referenties naar komende films
Minpunten
  • Langdradig intro
  • Verwarrende droomscènes zonder invulling
  • Er had meer actie in gemogen
78%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%

Geef een reactie