Het vervolg op…. Ja, het zal waarschijnlijk een vervolg zijn op Hotel Trasylvania. Vind ik jammer. Niet jammer dat er een vervolg is op Hotel Transylvania, – die was leuk – maar dat ze met zoveel kundige mensen en een budget van 80 miljoen niet een originelere naam kunnen bedenken. Ja ik weet dat het heel vaak gebeurt, maar daar stoor ik me aan. Ach, het is de eerste keer dat ik een review schrijf over een deel 2, dus mag ik?

Doe dan ”Hotel Transylvania-er”. Zoals bij Die Hard en Die Harder… (Maar dat is nu niet meer origineel.)

Ik zie nu een vergaderzaal met 20 man voor me: allemaal strak in pak, te zweten, stropdas een beetje los, 23 bakken koffie achter de kiezen en dan problemen hebben om een titel te bedenken voor een vervolg van een tekenfilm. Excuses. Animatie. Want getekend wordt er niet veel meer. Voor in de ruimte staat een groot flipover bord met een nog maagdelijk wit blad.

En na 8 uur staat er één stropdas op: hij zet een grote 2 op het blad. De 19 andere stropdassen kijken verschrikt op. Je ziet ze kijken naar die 2, krabbend op hun hoofd en daarna elkaar aankijkend. Niet veel later staan ze op en beginnen te lachen en te klappen. Ze omhelzen elkaar, omdat ze briljant zijn: zo is het begin ontstaan voor Hotel Transylvania 2.  

181968_hoteltransylvania2-mv-16

Hotel Transylvania 2 in een notendop:

In de eerste film zien we Graaf Dracula die een Monster Hotel runt. En Graaf Dracula lijkt een beetje op meneer Wilders. Toeval? Vast wel. Dracula woont daar samen met zijn dochter Mavis, die verliefd wordt op Een Mens (sorry ik vind het ook hard om iemand zo in een hoekje te duwen, maar I’m just the messenger) genaamd Johnny. 

7 jaar later (Hotel Transylvania 2) heeft Dracula (Adam Sandler) toch besloten om zijn monsterhotel open te stellen voor menselijke gasten. Mavis (Selena Gomez) is inmiddels getrouwd met Mens Johnny (Andy Samberg), en zij hebben een zoontje: Dennis (Asher Blinkhoff). Als Dennis op zijn vijfde verjaardag nog altijd geen scherpe hoektanden heeft ontwikkeld, begint Dracula te vrezen dat zijn kleinzoon mogelijk geen vampier is. Bovendien heeft Mavis plannen om Transylvanië te verlaten zodat Dennis veilig kan opgroeien, zonder monsters.

Dracula overtuigt Mavis en Johnny om een tijdje op bezoek te gaan bij Johnny’s ouders, Mike (Nick Offerman) en Linda (Megan Mullaly). Dracula past zolang op Dennis, en roept de hulp in van zijn vrienden Frank (Kevin James), Wayne de weerwolf (Steve buscemi), Griffin de onzichtbare man (David Spade), Murray de mummie (Keegan-Michael Key) en Blobby de Blob (Johnny Solomon) om te proberen Dennis op te voeden tot een vampier. Zal ze dit lukken? Dat is natuurlijk de vraag. Maar ik ga niet alles verklappen. Ik ben niet zo van de spoilers.

Celebrity

Sony Pictures heeft flink uitgepakt om grote acteurs de stemmen te laten doen van alle figuren in de film. Helaas hadden ze naar mijn mening iets meer centjes kunnen projecteren op het scherm. De kwaliteit van de beelden blijven achter bij bijvoorbeeld Dreamworks, of Illumination Entertainment.  En dat is jammer. Ze kunnen het wel; neem Surf’s up, Open season of de geweldige Oscar winnende short animation The Chubbchubbs.

Hotel Transylvania 2 is een leuke film. Geweldig voor de kids, maar minder voor de volwassenen. Waar ze in het eerste deel op geniale wijze humor wisten te vinden en ik soms van de bank kon rollen van het lachen, wordt het nu allemaal te voorspelbaar.  

Je kunt merken dat Adam Sandler heeft meegeschreven aan het script, en net als in veel van zijn films (niet allemaal: Grown ups is echt wel goed) is de humor het zelfde. Maar heb je 1 film gezien, dan heb je ze allemaal gezien.

Hotel Transylvania 2 heeft heel veel flauwe humor, maar ik mis drama in het verhaal. Een punt waar je in kunt meeleven. Je weet wel: zo’n brok-in-je-strot-Disneymoment. Zo één waarbij iedereen zegt: ‘Nee hoor. Ik had dat niet’, maar als je dan eens voorstelt om heel stoer Bambi te gaan kijken, kunnen ze ineens niet. Jammer. Zoiets maakt de film leuker. En dan kunnen de flauwe grappen veel meer door de beugel, en dán was ik misschien wel van de bank gerold.

Toch is Hotel Transylvania 2 geen slechte film. De film is juist perfect voor kinderen, of op brakke zondagen, als je juist niet te veel wilt nadenken: dekentje over, regen buiten, overal prapika chips kruimels… Zo’n zondag.

Hotel Transylavnia 2 is een lekkere glimlachfilm. Die moet je gewoon 1 keer kijken en daarna met rust laten. 

181968_hoteltransylvania2-mv-17

Geef een reactie