Het blijft lastig: uitkiezen wat je jouw grote liefde voor Valentijnsdag gaat geven. Een etentje is altijd een veilige en romantische keuze, maar om nou de hele avond omringd te worden door andere stelletjes die met z’n allen één groot cliché vormen: nee bedankt. Een romantische avond thuis staat misschien wel op nummer één, maar eigenlijk is daar ook niet veel bijzonders aan. Het perfecte cadeautje voor Valentijnsdag is dus niet zo gemakkelijk te bedenken… Of toch wel? 

Ik stuitte op Webprint.nl, een webshop die zich bezighoudt met jouw favoriete foto’s uitprinten op een manier die bij jou past. Ideaal voor Valentijnsdag, vond ik. Zo geef je een origineel cadeau dat langer houdbaar is dan een avond of een dag. Op Webprint vind je voor ieder budget een passend artikel om alle mensen die je liefhebt in het zonnetje te zetten.

Lang hoefde ik overigens niet te speuren, wat ik een godswonder vond aangezien de keuze bij Webprint enorm is! Je kunt er kaartjes bestellen, fotoboeken, foto’s in lijstjes, kalenders, zakelijk artikelen… Bedenk het maar. Toch viel mijn keuze vrijwel direct op de wanddecoratie die Webprint aanbiedt. Er kwam een idee in me op dat ik al heel erg lang had. Perfect als Valentijnscadeautje en helemaal niet zo duur als ik had verwacht!

Foto op hout

Een foto op hout is eigenlijk het nieuwe ”foto op canvas”. Webprint biedt een aantal opties, maar mijn voorkeur ging uit naar een egale houten plank met daarop een foto uitgeprint. Het moeilijkste vond ik de afmeting bepalen. Ik wilde mijn ouders graag een leuk cadeautje geven, omdat ze al jaren zaten te zeuren om een foto van mij aan de muur, maar persoonlijk vond ik het wat narcistisch om jezelf 20x uitvergroot op een stuk hout te geven. Ik koos daarom voor de veilige afmeting: 60 x 40: niet te klein en zeker niet te groot.

Het ontwerpen was mega simpel! Ik had verwacht eeuwig te moeten schuiven met de afbeelding om dan ein-de-lijk een passend resultaat te krijgen, maar niets was minder waar!

webprint foto op hout

Zodra je de foto upload, maakt Webprint hem al meteen passend. Je kunt eventueel nog in- en uitzoomen, waarbij de site zelf aangeeft in hoeverre de kwaliteit nog goed is. Perfect! Iedere simpele ziel wordt op deze manier in één klap ontwerper! Het was dan ook zo gepiept en voordat ik het wist, lag het nog onbedrukte houtblok in mijn winkelwagentje.

Bezorging

Tijdens het afrekenen stuitte ik op verbazing nummer twee: een foto laten afdrukken op hout gaat zo snel, dat je binnen drie werkdagen jouw cadeautje al binnen hebt. Voor iedereen die er pas op het laatste moment achterkomt dat het binnenkort Valentijnsdag is, lijkt me dit een meer dan redelijke tijd om alsnog iets moois in huis te halen. Ideaal! De levertijd is natuurlijk wel afhankelijk van wat je wilt: een mooie valentijnskaart zal binnen een dag of twee al in huis zijn. Last minute Valentijnshopping all the way!

Webprint had overigens niet gelogen: de tweede werkdag kreeg ik een update in mijn mailbox, en in de nacht van de tweede op de derde dag een e-mail dat het pakket verzonden was. Super spannend! Ik was zo benieuwd naar het resultaat! En heel erg lang hoefde ik niet eens te wachten.

De pakketbezorger kwam aan met een enorm vierkant ding. Even twijfelde ik: had ik 60×40 nou zó verkeerd ingeschat? 

Dat bleek gelukkig niet het geval. De foto op hout was zorgvuldig verpakt en daardoor ook compleet onbeschadigd bij mij terecht gekomen. Geweldig! Een dag later bracht ik het naar pa & ma, die ook beiden heel enthousiast waren dat ze eindelijk hun foto van mij aan de muur konden hangen.

webprint foto op hout

De zoektocht naar een origineel Valentijnscadeau wordt vanaf nu een heel stuk makkelijker.

 

 

Geef een reactie