Dé plek op het internet om op zoek te gaan naar een leuk Do It Yourself-project? Dat is natuurlijk Pinterest! Dit sociale medium, dat soms wordt gezien als alternatief voor Facebook, staat vol met creatieve ideeën en dat kan voor de nodige inspiratie zorgen. Maar wanneer ik op Pinterest rondneus, krijg ik vooral het gevoel dat de gepresenteerde DIY’s wellicht niet zo eenvoudig na te maken zijn als op het eerste oog lijkt. Gelukkig werd die gedachte bevestigd toen ik het YouTube-kanaal van ‘ThreadBanger’ ontdekte. In zijn show ‘Man Vs. Pin’ test hij of bepaalde ‘pins’ daadwerkelijk nagemaakt kunnen worden en dat zorgt voor hilarische vlogs. Omdat mijn DIY-projecten ook niet altijd even succesvol zijn, heb ik een lijstje gemaakt van drie projecten die wél zijn gelukt.

1. Een persoonlijk kopje koffie

Het is heel simpel: je koopt een Sharpie en een witte mok en begint vervolgens met tekenen. De tekening laat je een aantal uur drogen, waarna je de mok voor dertig minuten op 175 °C in de oven plaatst. Gelukt!

2. Google Map Wall

In ‘Man Vs. Pin’ liet ‘ThreadBanger’ zien dat het mogelijk is om zelf een ‘Google Map Wall’ (zie video) te maken. Zelf heb ik dit project nooit uitgeprobeerd, omdat uit de video blijkt dat het toch wel erg veel werk is en ik nou eenmaal niet zoveel tijd heb. Als alternatief heb ik daarom zelf online een ontwerp gemaakt en deze vervolgens via PosterXXL als sticker af laten drukken. Erg eenvoudig en het zorgt er echt voor dat je muur een andere look krijgt!

3. Mini-pallets

Op Pinterest kom ik regelmatig DIY’s tegen waarvoor pallets nodig zijn. Harstikke leuk, maar tot nu toe heb ik nog niet de tijd gehad om me daar aan te wagen. Wel maakte ik, als voorproefje op het echte werk, deze mini-pallet onderzetters. Het sparen van de ijslollystokjes was voor mij geen enkel probleem, maar mocht je meerdere onderzetters willen maken, kun je de stokjes ook op deze website bestellen.

 

 

Geef een reactie