iOs en Android?

Datum van uitgave: 2-11-’14. Uitsluitend voor iOS. 95,3 MB.

Het begint allemaal zo simpel: je bent een sniper en er zijn criminelen in de stad. Toevallig hebben ze fel gekleurde accessoires of een funky haarstijl waardoor ze goed opvallen. Hun daadwerkelijk neerknallen is even lastig, want de besturing heeft tijd nodig om aan te wennen. Richten doe je door jouw iPhone te kantelen. Dit is het moeilijkste gedeelte, want verder hoef je alleen te swipen om in te zoomen en een korte aanraking laat de kogel vliegen. Simpel zat!

Een goed gemikt schot wordt beloond met een slow motion filmpje van de kogel die van jouw geweer tot in jouw doelwit vliegt. Een bloederig tafereel tot gevolg. I LOVE IT!

Het is wel jammer dat wanneer ik iemand in zijn knie schiet diegene ook als dood wordt gerekend. Het voelt een beetje als cheaten. Maar dan nog, daar mik ik niet op. Ik ga voor de glorieuze headshot, waardoor ik ook nog eens 40 extra punten verdien. Ik zal wel lichtelijk sadistisch zijn, maar de ‘HEADSHOT’ in witte letters op de bloederige achtergrond geeft me een warm gevoel van binnen.

THE CONTRACT

De missies herhaalden zich en ik was bang dat dit – hoewel eerst zeer vermakelijk – toch eentonig zou worden. Gelukkig werd ik blij verrast. De opdrachten werden steeds moeilijker en in plaats van opvallende kleuren moest ik steeds meer gaan letten op het gedrag van de mensen. Wie begint er te bellen of wie loopt naar het mannetje dat onder mijn bescherming staat toe?

De missies zijn namelijk verdeeld in groepen. Behalve één voor één opvallende boeven doden met de zogeheten WANTED missies, zijn er onder andere ook deze mogelijkheden:

PRIMARY – Deze missies hebben een hogere moeilijkheidsgraad, maar je verdient er ook een stuk meer mee.

MULTI KILL – Niet sneaky snipen, maar als een maniak zoveel mogelijk wegrennende criminelen neerschieten. Het is aan te raden dit met een shotgun of assault rifle te doen. (Don’t try this at home).

SPEC OPS – De hoofdmissies van elke locatie. Wanneer je deze allemaal hebt gehaald kun je doorgaan naar de volgende locatie vol met nieuwe missies. Voordat je hieraan kunt beginnen moet jouw wapen wel de nodige upgrades hebben.

DAILY MISSION – Eenmaal per dag is er een willekeurige missie met een voor jou uitgekozen wapen. Wanneer je de missie haalt krijg je behalve het geld en XP ook nog de mogelijkheid om het wapen met een flinke korting te kopen.

Na elke kill werd er telkens weer een veer in reet gestoken. Good job! You saved the day! You are a hero! Erg Amerikaans, maar niet op de verkeerde manier vond ik zelf.

ENGERGY

Voordat ik aan een missie kan beginnen, kost mij dit één energieblokje. En elk blokje kost weer een paar minuten om te herladen. Een welbekende manier om mensen te laten betalen die snel willen doorspelen. In het begin kon ik mijn hele energiebalk voor niks laten opladen, maar al gauw kost het een hele hoop dure diamanten. Nee, dan keek ik liever weer een reclamefilmpje voor één gratis energieblokje. Deze manier van spelen is erg irritant, maar het is te verwachten van een gratis spel. De makers moeten toch ergens hun geld vandaan sprokkelen.

CUSTOMISATION

Dat is het aanpassen van jouw wapens, een niet-onbelangrijk onderdeel. Er zijn vier verschillende soorten wapens waaruit je kunt kiezen: snipers, assault rifles, shotguns en pistolen. Allemaal met verschillende specialiteiten en natuurlijk prijzen. Elk wapen kun je tot een bepaalde hoeveelheid upgraden. Alleen soms duurt het een paar minuten voordat een upgrade binnen is. Deze zogenaamde bestelling kun je sneller laten gaan als je – je raadt het al – ervoor betaalt.

DAMSEL IN DISTRESS

Het viel mij op dat er in het hele spel geen één vrouwelijke crimineel zit. Wel zijn er vaak vrouwen het slachtoffer dat ik moet redden. Een béétje seksistisch, maar eerlijk is eerlijk, ik hou ook wel van stereotypische rolverdelingen. Hey! Don’t judge me.

IT’S A BARGAIN I TELL YOU, A BARGAIN!!

Sniper Assassin heeft ook zijn minpunten en een grote is zijn opdringerigheid als het gaat om aankopen maken. Dit doen ze niet alleen door energieblokjes te verkopen, maar ook door pop-ups met een niet-te-missen éénmalige aanbieding te laten zien, die natuurlijk duurder is dan wat jij op dat moment hebt. Maar vrees niet, door even een beetje echt geld erin te gooien kan dit fantastische wapen van jou zijn, woohoo! Fuck… Off…

CLOSING THE DEAL

Sniper Assassin is een fantastisch spel en daar mag opzich best geld aan uitgegeven worden, maar dan denk ik: vraag kleine bedragen. Ga er niet van uit dat iemand honderd euro neerlegt voor nep geld. Zonde! Plus, het lijkt mij veel leuker om er juist tijd in te steken en spelenderwijs steeds betere wapens te unlocken.

Het spel heeft wel eens kleine bugs. Zo worden soms de omstanders voor een korte tijd onzichtbaar en heel zelden staat er een gebouw midden op de snelweg. Schoonheidsfoutjes, maar geen grote irritatiepunten, want de gameplay functioneert verder prima.

Al bij al vind ik Sniper Assassin BADASS. Ik ben een fan. Grafisch gezien ziet het er best goed uit, en dat voor een redelijk klein formaat van 95,3 MB. Ik denk dat ik dit spel nog wel een lange tijd op mijn iPhone blijf houden.

Het is simpel, maar doeltreffend.

 

 

Sniper Assassin: Shoot to Kill
Graphics80%
Gameplay85%
BUG-resistant65%
Replay90%
Pluspunten
  • Slow motion en bloed is altijd goed
  • Uiteenlopende missies
  • Gratis!
Minpunten
  • Levels zijn soms gebugged
  • Je wordt constant gevraagd om aankopen te doen
  • Je bent snel door je energie heen
80%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%

Geef een reactie