Finn en Jake hebben een episch kaartspel uitgevonden. Tenminste, dat beweren ze zelf in Adventure Time aflevering 92 (titel: Card Wars). ‘Mooi voor hen’, zou je kunnen denken, maar ook jij kunt dit kaartspel spelen. Het heeft de passende titel: Adventure Time: Card Wars. ‘T is te spelen met echte kaarten, maar sinds kort hebben ze er een app van gemaakt.

WHAT TIME IS IT?…

Screenshot uit de tv-serie

Screenshot uit de tv-serie

De humor uit de tv-serie is goed overgebracht in dit spel. En dat betekent natuurlijk dat ze de gek aansteken met allerlei bekende fantasie spellen en films. In het bijzonder met Magic the Gathering, een immens moeilijk kaartspel. De regels van Card Wars zijn gelukkig een stuk makkelijker, maar die leg ik straks uit. Eerst een kijkje naar het uiterlijk.

De omgevingen en personages zijn vrolijk, kleurrijk en de animatie loopt smooth. De kaarten zien er vrijwel hetzelfde uit als in de tv-serie. Op de kaarten staan simpel getekende monsters, waarvan de logica ver te zoeken is. Nadat deze fantasiewezentjes zijn geactiveerd, worden ze gedetailleerd geanimeerd en bewegen ze alsof ze een eigen leventje hebben.

…ADVENTURE TIME!!

De gameplay is vloeiend en biedt meer dan genoeg uitdaging. In Card Wars is het de bedoeling dat je missies vaker dan 1 keer speelt. Hierdoor verhoog je je level, om zo moeilijke tegenstanders te kunnen verslaan. Een gevecht kost minimaal 1 hartje. Wanneer al jouw hartjes op zijn moet je een paar minuten wachten voordat je verder kunt spelen, tenzij je ervoor betaalt met echt geld.

Een kort uitleg van de regels: Je kiest 4 landkaarten uit. Afhankelijk van deze landen kun je monsters uitzoeken die jou moeten verdedigen. Verder kun je spreuken gebruiken om je tegenstander direct mee aan te vallen, en gebouwen bouwen om je monsters mee te versterken. Hoeveel je kunt doen hangt af van het aantal magie-punten dat je hebt.

Betere monsterkaarten betekenen niet meteen dat je wint. Voordat je een actie kunt ondernemen bepaalt een draaischijf hoeveel schade je doet, of hoe sterk jouw verdediging is. Het draait allemaal om een goed getimede aanraking op het scherm. Verder hebben bijna alle monsters een unieke Floop-vaardigheid, maar deze uitleg zal ik je besparen.

Wie jij bent hangt af van jouw Hero kaart. Je begint als de gedaanteveranderde hond Jake, maar al gauw kun je als bijna iedereen uit Adventure Time spelen. Ze hebben natuurlijk allemaal hun eigen specialiteit.

Free 2 play??

Adventure Time: Card Wars is gratis, maar wil je je spel uitbreiden met meer missies en kaarten dan kost je dit 4 euro. Niet bijzonder duur, alleen is mijn ergernis dat er al steeds om kleine bijdrages word gevraagd. Alles in het spel kost gems, deze kun je kopen voor EEN EURO PER STUK… WTF! Tuurlijk, je kunt er een verloren spel mee redden, speciale kaarten voor kopen of je hartjes mee aanvullen, maar dan nog: een freakin’ euro per stuk? En dan te bedenken dat sommige opties 3 of meer gems kosten!

Wanna play a game?

Kaartspel liefhebbers kunnen hun hart ophalen met Card Wars, waar je je deck kunt aanpassen naar jouw eigen smaak, nieuwe kaarten maken en -niet onbelangrijk- je kunt tegen andere spelers spelen.

Al dat leuks, en toch pakt dit spel mij niet. De tv-show is hartstikke verslavend, maar deze app is en blijft een simpel kaartspel dat na een tijdje verveelt. Misschien vind ik het ook minder interessant, omdat het spel vrij vaak crasht, wat voor onnodige irritaties zorgt. Een potje kost al aardig wat tijd, dus die wil ik niet zomaar opnieuw hoeven te beginnen. 

Het is een vermakelijk spel, dat zeker geen onvoldoende verdient. Er zijn alleen betere kaartspellen te downloaden. Daarom hou ik het lekker bij de tv-serie. 

 

Adventure Time: Card Wars
Graphics85%
Gameplay80%
Crash-resistant40%
Replay60%
Pluspunten
  • Vrolijke levendige animaties
  • Droge humor
  • Makkelijke besturing
Minpunten
  • GEMS KOSTEN EEN EURO PER STUK!!
  • Crasht zo nu en dan
66%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%

Geef een reactie