De jaren negentig barstten van de girl groups, boybands en eendagsvliegen, maar ken jij ze allemaal nog? De Spice Girls en de Backstreet Boys zullen meteen in je hoofd opkomen, maar er is nog veel meer muziek gemaakt in de jaren negentig. Ken je klassiekers! (en heel slecht geproduceerde popmuziek)

Als je met TMF en The Box bent opgegroeid, kun je onze top 10 vast nog herinneren:

10. M2M

1999 was het jaar van M2M. Twee hele schattige meisjes die hele schattige, bijdehante liedjes maakten. Naast The Day You Went Away, hadden ze ook een hele grote hit met het catchy Don’t say you love me.

Stemmetjes om bij te smelten! Herken je de clip nog?

9. Solid Harmonie

Na de Spice Girls vlogen de zingende groepjes als paddenstoelen uit de grond. Solid Harmonie was één van deze groepen. Ook een Engelse meidengroep die het succes van de Spice Girls probeerde te evenaren. In 1997 kwam hun bescheiden succesje met I’ll be there for you.

8. All Saints

Deze ken je vast nog! All Saints had een aantal vette hits, maar in Nederland begon hun succes bij Never Ever. All Saints was extreem goed neergezet met vier verschillende meisjes die allemaal bloedmooi waren (of zijn?). Naast Never Ever hadden ze talloze hits, één daarvan was Pure Shores, de soundtrack van The Beach (Jep, die film met uber sexy Leonardo DiCaprio).

7. S Club 7

Op nummer zeven kunnen we niet anders dan S Club 7 zetten. In 1998 werd deze groep opgezet door – hoe kan het ook anders – Spice Girls manager Simon Fuller. S Club 7 deed het goed, maar viel al snel van hun voetstuk af.

Deze kent iedereen vast nog wel!

6. TLC

TLC is, na het overlijden van Lisa ”Left Eye” Lopes, niet meer verder gegaan. Hoewel het begrijpelijk is, was deze girl group een grote inspiratie voor vrouwen over de hele wereld. Hun hit Unpretty heeft weken lang op nummer 1 in alle hitlijsten gestaan.

Naast deze hit hadden de dames onder andere succes met Waterfalls en No Scrubs.

5. Mya

Ook Mya had niet zo veel succes behalve haar ene hitje Case of the Ex. Daarna deed ze nog mee met een aantal nummers, waaronder de soundtrack voor Moulin Rouge, maar het mocht niet baten. Ze is altijd blijven zingen, maar een super commerciele cariere bleef toch uit.

Mya blijft proberen en in maart 2015 kwam haar nieuwe single Elastic Heart uit.

Wij blijven vooral genieten van haar eerste hitje!

4. ‘N SYNC

De boy band waar het voor Justin Timberlake allemaal mee begon. ‘N SYNC was een groot succes. En natuurlijk blijft Justins schapenkapsel onvergetelijk.

3. Five

Met hun leren jasjes, stoerdoenerij en net niet coolheid, werd boyband 5ive (Five) binnen no time eind jaren negentig mateloos populair. In deze tijd hoeven vijf stoere mannetjes het niet te proberen om tegelijkertijd hun danspasjes te doen en heel hard te schreeuwen dat ze toch écht hetro zijn. In 1997 waren die dingen allemaal nog heel cool.

Everybody get up!

2. Atomic Kitten

Hoe zou de popmuziek eruit hebben gezien zonder het afschuwelijke Atomic Kitten. Oké, wij geven toe dat we stiekem alle liedjes nog mee kunnen zingen, maar we zijn er niet trots op.

1. Hanson

Meer hoeven we niet te zeggen.

 

 

één antwoord

Geef een reactie