Er zijn honderden lijstjes met irritante Facebookers.

In die lijstjes staan vaak de meisjes die álles liken wat met paarden te maken heeft, of de mensen die twintig hippe quotes per dag delen. Ook de mensen die foto’s van hun eten maken en de mensen die laten zien hHatersgonnahateoe gelukkig ze wel niet zijn met hun partner staan vaak hoog bovenaan deze lijstjes.

Al deze Facebookers vallen in het niet met de meest irritante Facebookgebruiker: de mysterieuze Facebooker. Ook de mysterieuze Facebooker heb ik in mijn vriendenlijst staan, en voor alle mensen die zich aangesproken voelen: verander alsjeblieft niks aan je Facebookgedrag.

De mysterieuze Facebookers kent iedereen wel:

Dit zijn de mensen die een status update doen met “Wat een schijtdag was dit zeg.” of “Mannen/vrouwen zijn echt allemaal hetzelfde!”. En dat vind ik niet eens het ergste. Als ik zoiets lees, denk ik rot op, vertel wat er is of zeg gewoon helemaal niks. Maar ga niet een beetje aandacht zitten vragen omdat je een schijtdag hebt gehad of omdat je vriend/vriendin de afwas niet heeft gedaan. Om vervolgens op Facebook te gaan klagen over hoe zwaar je leven is.

Dat zijn natuurlijk alleen maar speculaties. Want hetgeen waar mijn tenen nog het meest krom van gaan staan zijn dan de reacties. Eerst komt er een reactie van de BFF: “Omggg wat is er aan de hand?” Of “Wat is er gebeurd schatje?”. En dan de reactie van de mysterieuze Facebooker zelf:

“Ik stuur je een pb.”

man-390339_640

Deze reactie kan ik gewoon echt niet uitstaan. Je plaatst iets online waar de hele freaking wereld het kan lezen maar je wilt niet in detail treden? Ik kan daar niet tegen. En dat is niet omdat ik me stoor aan deze personen of omdat ik vind dat ze moeten zeggen wat er aan de hand is.

Ik wil graag weten waar ze het over hebben.

De mensen die mij kennen weten dat ik graag alles wil weten. Ik hoef niet per se alle roddels en scoops te weten, want daar hou ik niet van en hier doe ik dan ook absoluut niet aan mee. Ik hou er niet van als mensen over mij roddelen, en daarom doe ik dat ook niet over andere mensen. Ik zet alles lekker openbaar. Op het internet.

De mensen die de mysterieuze Facebooker zijn, ken ik ook niet goed genoeg om te vragen wat er nou precies aan de hand is. Dat doe ik natuurlijk ook niet, en ondertussen erger ik me aan deze mensen. Omdat ze niet met mij willen delen wat hun dwars zit, maar wel dát ze iets dwars zit.

Daarom wil ik alle mensen die verhalen van drie A4tjes op hun Facebookpagina heel hartelijk bedanken. Ik geniet van deze verhalen en ik voel altijd een bepaalde soort voldoening als ik ze lees. Alsof ik een kijkje heb mogen nemen in het leven van iemand die ik eigenlijk helemaal niet ken en diegene wat beter heb mogen leren kennen. Dat vind ik heel erg fijn. Daarom deze berg likes voor jullie.

super_like_facebook_dumptruck_by_wormchow-d7kefb3

Deze mensen zijn de reden dat ik niet mijn tenen hoef te krommen omdat ze “Wat een schijtdag” of “Mannen/vrouwen zijn het ergste wat je kan overkomen!” typen. Deze mensen zeggen gewoon waar het op slaat. En daar hou ik van. Ik hou van deze mensen en de verhalen die ze op Facebook zetten. Omdat ze overal schijt aan hebben. Ook aan de dag die voor hen niet zo goed ging.

En stiekem maken ze me vrolijk. Omdat het zo mooi nuanceert met de mysterieuze Facebooker. En omdat ik me toch liever vrolijk voel dan geïrriteerd.

Geef een reactie