Liefdesverdriet is hel op aarde. Zou het niet veel makkelijker zijn als mensen die het uitmaken met jou gewoon compleet van de aardbodem verdwijnen of ergens in een greppel wegrotten? Ja… Dat gebeurt zelden en daarom is er muziek. Zodat je weet dat je best wel tien maanden lang op bed mag liggen met kletsnatte zakdoekjes, een fles wijn en pudding. Echt waar. En deze artiesten vinden ook dat dat mag.

1. No Sound Without Silence – The Script

The Script is de nummer 1 band als het om een gebroken hart gaat. Je zou bijna denken dat die mannen iets té gevoelig in elkaar zitten, maar ach… De dames liggen op de stoep om vooraan te staan bij concerten. En jij binnenkort ook, samen met een kopie van het album en je gebroken hart.

2. 21 – Adele

Ja hallo… Wat dacht jij dan? Dat Adele’s break up album zou ontbreken in deze lijst? Natuurlijk niet! (Haar album 19 is ook een aanrader!)

3. English Rain – Gabrielle Aplin

Zachte liedjes over liefde, bindingsangst, nare mannen en hoop.

4. The Best and The Lost (T)apes

Als je alles kapot wil trappen, wil janken, wil schreeuwen zonder boven de muziek uit te komen en vooral als je van fijne riffs wilt genieten. Guano Apes is eigenlijk voor elke gelegenheid geschikt.

5. Daydreams In A Blackout – Di-rect

Ja, daar is Di-rect weer. Dit album is steengoed en mag absoluut niet ontbreken in deze break up top tien, omdat de teksten schitterend zijn.

6. Bomb In A Birdcage – A Fine Frenzy

Het is zoet, heeft een klein randje en is dromerig, maar confronterend. A Fine Frenzy schrijft sowieso hele fijne liedjes (tip: luister het album en geen live performance, tenzij je nog harder wilt huilen… Hetzelfde geldt overigens voor The Script. Sommige mensen moeten gewoon niet gaan optreden)

7. My Best Friend Is You – Kate Nash

Is het leven echt zo kut? Ja. En daarom moet je My Best Friend Is You luisteren van Kate Nash. Sarcasme, ellende en nog meer ellende.

8. Greatest Hits (Deluxe) – Dido

Dido is magisch, eerlijk, poëtisch en ze leest je gedachten. Zet haar Greatest Hits album maar op, zo heb je meteen de bekendste en mooiste liedjes op een rij.

9. Het is – Eefje de Visser

Lees de omschrijving hierboven over Dido en verdubbel de waarde van die woorden. Dan heb je Eefje de Visser en haar ”nieuwe” album ”Het is”.

10. The Blessed Unrest – Sara Bareilles

Heel erg break up, heel erg New Yorks en heel erg Sara Bareilles. The Blessed Unrest is een must have als je bijna doodgaat van liefdesverdriet, of al half in je graf ligt te creperen. Sara geeft je even dat laatste zetje om te verzuipen in je tranen. Succes!