Muziek is emotie. Dit spel weet daar goed gebruik van te maken door het hoofdpersonage geen gezicht te geven, maar met behulp van zijn piano en lichaamstaal weet hij zijn emoties duidelijk over te brengen.

1400265911_unnamed

Deemo

Uitgever: Rayark inc.
Platform: Android, iOS
Speelmode: Singleplayer
Datum van uitgave: 12-11-2013
Genre: Muziek / Ritme
Prijs: € 1,89

Voor liefhebbers van Gitar Hero en Rock Band is hier het spel met bijna dezelfde gameplay. Het is heel simpel, wanneer de balkjes op de zwarte lijn onderaan het scherm komen, druk je hierop. Een klank komt ter ore en het lijkt net alsof jij deze prachtige muziek maakt. Het was dan ook een grote teleurstelling toen ik een paar noten miste en de muziek net zo mooi door bleef spelen.

foto 1

Er zijn drie moeilijkheidsgraden, easy, normal en hard. Dat is niks nieuws, maar daarnaast kun je ook instellen hoe snel de balken over het scherm gaan, van snelheid 1 tot en met 9. Hiermee hoef je niet als een gek te rammen op jouw mobiel of iPad als jij dat niet wil.

In dit spel maakt het hoofdpersonage niet alleen muziek voor de fun. Hij heeft een doel.

Een verhaal over eenzaamheid, samenzijn en afscheid

Deemo is het rare zwarte mannetje dat verdacht veel op Slenderman lijkt. Hij woont helemaal alleen in een kasteel. Op een dag valt er een meisje zijn kasteel binnen. Deemo vangt haar en samen proberen ze een manier te vinden om haar terug te brengen.

foto 3

Wanneer Deemo op zijn piano speelt begint er langzaam een boom te groeien. Hiermee is het plan gesmeed. Ze gaan op een muzikaal avontuur om de boom zo groot te laten worden dat het meisje via het dakraam terug kan naar haar eigen wereld. Maar tijdens het samenzijn worden ze steeds hechter, en de gedachte om elkaar te moeten verlaten wordt zwaarder.

Wat een zoetsappig verhaal. Eerlijk gezegd wist ik eerst niet eens dat dit het verhaal was. De cut-scenes bestonden uit slechts een paar tekeningen met muziek. Ik snapte er niks van, maar vond het spel een lekkere gameplay hebben, dus focuste ik me daarop. Toen ik besloot deze review te gaan schrijven ging ik dit spel Google-en, en daar werd het verhaal mij duidelijk gemaakt. Ja, je zou het soms niet zeggen, maar als het om subtiliteit en hints gaat ben ik toch een echte man; ik snap er geen zak van!

Leuk zo’n verhaal, maar het gaat natuurlijk om de muziek

De nummers zijn in Aziatische stijl gemaakt en dat is erg divers. Van slaapliedjes tot nummers met een stevige beat. Het pianospel is in elk lied prachtig, hoewel de zang leuk klonk, verstond ik er soms niks van. Behalve de Chinees en Japans gezongen nummers zijn de Engelse net zo onverstaanbaar doordat het met een diep Aziatische accent gezongen wordt.

Er zijn in totaal 25 gratis nummers vrij te spelen en door de diversiteit zit er altijd wel iets tussen dat jij leuk vindt, ikzelf vond het onderstaande nummer geweldig, dat lekker upbeat is.

foto 4

Dat Deemo geen Amerikaans spel is zag ik ook aan de soms slechte vertaling van de dialogen. Ik weet dat ze maar een klein meisje is en ik weet dat ik soms ook klink alsof ik een spraakgebrek heb, maar toch verwacht ik meer van zo’n spel. Dat meisje praat misschien twintig zinnen, zo moeilijk kan dat toch niet zijn dat te vertalen? En over dialogen gesproken: Zoals in elk Aziatisch spel is er weer een pedo-momentje. Het meisje vraagt Deemo om met haar te spelen, opeens zegt ze dit erachter aan:

docter

WAAROM?! Is er dan echt geen enkel klein meisje veilig?! Ik dacht dat het een spel over vriendschap was, een tedere aanraking voor een eenzaam iemand. Ugh, terwijl ik dit typ luister ik naar Deemo muziek, daarom misschien een tikje sentimenteel.

Voordat ik verdrink in mijn eigen gevoelens wordt het tijd deze blog af te sluiten.

Na elk lied een beoordeling

result
En ook na elk spel komt er een beoordeling.

Deemo kost maar € 1,89, dat is minder dan één biertje. Het hangt erg van jouw muzieksmaak af of dit spel een aanrader is of niet. Voor mij was het het opgeofferde biertje meer dan waard! Ik heb zelfs voor € 3,59 er een pakket van vijf nummers bij gekocht! In de hoop dat ik hier ook meer kon vrijspelen, maar nadat ik op elk lied een FULL COMBO had gehaald verloor ik deze hoop.

Spijt heb ik niet er niet van, want voor die drie biertjes was ik weer even in contact met mijn verdrongen gevoelens en emoties.

Een app, BOMVOL met emoties
Graphics75%
Gameplay80%
Story60%
Replay85%
75%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%

Geef een reactie