Ik opende Facebook. Ik zag dat ik één nieuw berichtje had van een wildvreemde man. Hij had me een foto gestuurd. Ik keek naar de foto. Een wormvormig aanhangsel staarde terug. Was dit..?

Ja hoor, een echte dickpic!manneken pis, brussel, belgie, dickpic

Ik moet zeggen, ik was behoorlijk verbaasd. Ik had nog nooit eerder een piemelplaatje gehad, en ik begrijp eerlijk gezegd ook niet dat ik die zomaar van een vreemde krijg. Wat was de bedoeling ervan? Was hij door zijn openingszinnen heen? Zo van, hoi, ik vind je een interessant persoon, hier is een foto van mijn pielemuis.

Kijk, normale mensen flirten wel eens met hun huisdieren. Daarmee bedoel ik niet dat ze hun konijn versieren, maar dat ze schattige foto’s van hun huisdier doorsturen aan degene die ze proberen te imponeren. Vooral mannen doen dit. Het is een verkapte manier om te laten weten dat je toch zo’n stoere jongen bent, maar wel helemaal gek op je puppy. Heel slim juist!

Maar misschien had deze meneer geen huisdieren. Of in elk geval geen schattige. Ik wilde toch eens weten met wie ik de eer had. Zijn profielfoto was een klein jongetje van een jaar of 6, en ik hoopte heel hard dat het een heel oude foto van hem was. Dat was gelukkig zo, maar hij was er niet leuker op geworden. Zijn tweede profielfoto was grotendeels gevuld met borsthaar. Dik, zwart, krullend borsthaar. Ieuw!

gaston, beauty and the beast, chesthair,

Ik klikte hem gauw weg. Ik blokkeerde de jongeheer netjes, voor ik nog meer lichaamsdelen zou zien. Maar ik vraag me nog steeds af, waarom doen mannen dit? Dickpics zijn niet alleen een fenomeen omdat het zo goed klinkt, er zijn dus echt mannen die graag foto’s van hun Schwanz de wereld in sturen!

Ik vroeg me af wat dit soort mensen zou doen in het echt. Soms heb je zo’n awkward situatie, waarin jij een knuffel wil geven en de ander jou een zoen op de wang, en dan eindig je met iemands lippen in jouw oor. Het in-real-life equivalent van zo’n foto zou dus zoiets zijn als: iemand de hand willen schudden, en dat diegene zo z’n broek uittrekt. Daar scoor je denk ik nergens punten mee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wiggle wiggle wiggle, yeah!

Dus: STOP met de snikkelselfies!

Voor de mannen die nu verbaasd zijn dat ik zo verbaasd ben: een piemel is niet mooi. Als je er over nadenkt is het eigenlijk een heel raar ding. Geloof me, ik ben blij met die van mijn man, maar om er nou een foto van te bekijken… Neu. Zo werkt het gewoon niet voor vrouwen, denk ik. Prima als je er zelf trots op bent, maar hang die foto’s lekker boven je eigen bed.

En een advies voor deze vieze, virtuele potloodventer:

Gebruik voortaan maar je macrolens!

Geef een reactie