Er is een spelletje waar ik op de één of andere manier een tijdje geleden verslaafd aan ben geraakt. Ditzelfde spelletje heb ik opgedrongen aan vrienden, die inmiddels ook verslaafd zijn. En het mooie is: Het hele spel is één en al bullshit.

Waarom we het allemaal spelen? Omdat er een Duitser is, die een topscore in de 300.000 punten heeft en ik niet verder kwam dan… 800 punten. Serieus! Ik kwam niet verder! Hoewel ik echt mijn best deed.
Sikke speelt het spel inmiddels ook. Laat je overigens niet misleiden door de gedachte dat het wat moet zeggen dat Sikke het ook speelt, want Sikke speelt alle spelletjes. En ik dacht heel even dat ik er beter in was dan hij (ik had meer geoefend), maar na twee keer was zijn score al 1800. Klootzak.

100 balls

Rare naam, maar niet geheel onlogisch gezien het concept. Het spelletje draait namelijk om de honderd ballen die je in het spel moet houden. Nogmaals: Het is het grootste bullshit spelletje ooit!

hundred balls

Hoe werkt het?

Er zijn balletjes die aan de linker en rechterkant verdeeld zijn. Daarnaast hangen er een aantal balletjes in het midden en deze vallen naar beneden in een soort trechter, zodra het spel begint. Rondom de balletjes en de trechter, draaien een aantal bekertjes en het is de bedoeling dat je de balletjes opvangt in de bekertjes. Als je geen balletje hebt opgevangen in een bekertje, dan verdwijnt dat bekertje.

100 balls app

De balletjes kun je opvangen door de trechter op het juiste moment te open en te sluiten. Als je te vroeg bent, vallen alle balletjes naast de beker en als je te laat sluit ben je ook de lul. Alles draait om reactievermogen. En geloof me: Jouw reactievermogen is lang niet zo goed als je denkt.

De bekertjes gaan steeds sneller

Dit betekent dat je dus ook steeds sneller de trechter moet openen om de balletjes op te vangen. Je moet het heel goed kunnen inschatten hoeveel tijd je nog hebt voordat de beker onder de trechter staat.

Moeilijk, moeilijk!! Het valt niet mee! Ik meen het serieus. De bekertjes veranderen overigens ook van kleur en hoe verder je in het spel komt, hoe meer één bepaalde kleur waard is. Nouja… dat is natuurlijk alleen het geval als je de balletjes ook daadwerkelijk in de bekertjes krijgt.

Ik ben niet zo tactisch

Daar ben ik wel achter gekomen. En hoe simpel het spel ook is: ik kan me totaal niet concentreren. Ik word compleet afgeleid door de bekertjes die van kleur veranderen en door de manier waarop de bekertjes de balletjes weer in de trechter gooien.

100 balls review

Weetje wat het is? Je kan de trechter niet openen als er balletjes in de trechter bijkomen, want dan vallen de balletjes alle kanten op. Maar je moet wel een balletje in het bekertje krijgen, want anders verdwijnt het bekertje. Echt! Wat een drama is dit spel!

En gewoon door blijven spelen hé…

Tuurlijk! Want er is een Duitser die 300.000 punten heeft en ik kom niet eens in de buurt. Ik ben trouwens ook enorm snel afgeleid en mijn coördinatie laat te wensen over. Zodra ik ook maar een andere impuls krijg dan die van het spelletje ben ik helemaal de weg kwijt en tik ik als een bezetene op het scherm, terwijl  er helemaal geen bekertje onder de trechter zit. Lang verhaal kort: alle ballen vallen op een willekeurig moment naar beneden en dan heb ik weer verloren.

Kut spel. high score 100 balls

Maar ik kan er niet mee stoppen. Het is net als Tinder; Je hebt er eigenlijk na twee dagen al genoeg van, maar toch blijf je nog even doorgaan, omdat nouja… Het leuk is voordat je gaat slapen en omdat het leuk is als je je verveelt.

Toch verbetert mijn high score niet en dat is wel een beetje triest. Ik wil jullie dan ook uitdagen om de app te downloaden en te spelen. Hij is zowel voor Android als iOS te verkrijgen en helemaal gratis! Ga de strijd aan met de indrukwekkende high scores van Sikke en mij. Wij spelen ook nog even door.

Moge de beste winnen.