Elk jaar is het toch potverdorie het zelfde liedje. Of dezelfde film, om specifieker te zijn. Gisterenavond heb ik Home Alone gekeken, terwijl ik bezig was met het schrijven van (hopelijk) leuke stukjes voor Lilyrose. Die film kan iedereen volgens mij wel dromen.

Er zijn een aantal films die ik jaarlijks rond ”de feestdagen” (walgelijk woord: feestdagen), bekijk. Niet omdat ik daar zo gelukkig van word, maar voornamelijk omdat het me zo makkelijk wordt gemaakt.

De eerste films zijn natuurlijk Home Alone deel 1 & 2. Deze worden tot in den treure herhaald. Jaar in jaar uit, het maakt allemaal niets uit. En het ergste is: ik kijk het dus jaar in jaar uit, want het maakt mij ook niet uit. Waarom die film niet gaat vervelen blijft mij een raadsel.

De tweede in de rij is Love Actually. Ook deze film gaat niet vervelen en elke keer wanneer mijn favoriete scene voorbij komt, lig ik weer krom van het lachen. Hugh Grant is de meest charmante man op deze wereld. Klaar. Mocht je niet weten over welke scene ik het heb: ik heb het filmpje even opgezocht.

De derde in de rij is Bridget Jones. En daarop volgt dus Bridget Jones: The Edge of Reason. Deze film kan ik van begin tot eind meelullen. Ik snap die vrouw zo goed! En tja… ook hier kan ik weer naar Hugh Grant kijken.

En dan gaat het mis

Want zodra ik drie Hugh Grant films heb gezien, wil ik er meer. Heel veel meer. Dus dan komt – heel logisch – About a Boy. Als About a Boy is afgelopen ga ik door naar Notting Hill. En dan is het hek helemaal van de dam, want dan wil ik ”Did you hear about the Morgans?” ook zien.

Vervolgens zie ik dan Sarah Jessica Parker en dan bedenk ik me weer hoe leuk Sex & The City is, dus dan moet ik die hele serie weer kijken en de twee films. Dramatisch gewoon, want ik heb daar eigenlijk ook helemaal geen tijd voor.

Filmdwang

Dat is het gewoon. Ik heb filmdwang tijdens de kerst en dat komt allemaal door Home Alone. Ik hoop echt dat ik Home Alone een keertje mis, zodat ik niet al die Hugh Grant films hoef te kijken en Sex & The City.

En het stomme is ook, dat merken jullie nu ook wel, dat een groot deel van de films en Sex & The City helemaal niets met kerst te maken hebben. Nu kijk ik niet zo vaak tv en films kijk ik ook niet regelmatig, maar ik ben wel benieuwd of er nog meer van die échte kerstfilms bestaan.

Jullie kunnen me helpen

Help mij uit de filmdwang en help mij om deze nare cirkel te doorbreken. Ik ben opzoek naar nieuwe kerstfilms. Geen moeilijke, zware verhalen, maar gewoon leuke, gezellige films.

Met nieuwe kerstfilms bedoel ik overigens niet dat ze ook daadwerkelijk nieuw moeten zijn, maar gewoon een film die ik niet in het bovenstaande rijtje heb genoemd.

Als jullie me nu nog kunnen helpen, zijn we misschien op tijd, want de Hugh Grant periode begint ook al aardig dichtbij te komen. Samen kunnen we het stoppen!

Laat jouw absolute kerst film aanrader achter op de Facebook pagina van Lilyrose!