Nee maar even hé. Snapchat (die app ja) is best wel leuk. Ik ben nooit één van de eerste geweest om een nieuwe app uit te proberen, dus vandaar dat ik er nu pas over schrijf. Ik gebruik het overigens al wel een tijdje, maar het was nooit in me opgekomen om erover te schrijven. Het feit is gewoon dat ik namelijk al veel te laat ben om het uit te lichten… en toch kan ik het niet laten.

Er zijn twee redenen dat ik het niet kan laten om het toch maar even over Snapchat te hebben. Ik geef de redenen weer aan met cijfertjes, zodat jullie weten wanneer de ene reden ophoudt en de ander begint. Makkelijk hé!

snapchat me

  1. Snapchat blijft leuk.
  2. Een vriend van mij maakt rare foto’s van zichzelf, waardoor Snapchat leuk blijft. Daarover later meer.

Voor de mensen die het niet kennen, zal ik het alsnog even uitleggen:

Met Snapchat maak je een foto en deze is voor de ontvanger maar een aantal seconden te zien. Het aantal seconden kan je zelf instellen. Het kan vanaf 1 seconde tot maximaal 10 seconden. Daarnaast kan je een tekst toevoegen door op het scherm te tikken en je kan tekeningen maken.

Nu ben ik geen tekentalent, maar dat op het scherm tikken en een tekst toevoegen gaat altijd wel redelijk goed. Het is best leuk, want je kan mensen laten zien wat je doet of gewoon laten zien dat je brak bent of juist heel erg sexy. Dat laatste is overigens nooit bij mij voorgekomen, maar het kán wel. Ik heb vrienden die graag laten zien dat ze sexy zijn.

En er is 1 vriend van mij…

Die met het hele ”sexy gebeuren” dan weer iets te ver gaat. Snapchat is namelijk erg leuk om te delen wat je doet, maar deze vriend heeft er een gewoonte van gemaakt om ”privé gebeurtenissen” te delen met mij (en God mag weten met wie nog meer). Deze privé gebeurtenissen zijn geen piemel foto’s… laat dat even duidelijk zijn.

logo

Nee… geen piemels of andere enge naakte onderdelen, maar ik denk dat hij zich verveelt op de wc. En dan kan je natuurlijk Snapchat gebruiken. Als vrouw is dit overigens nog niet geaccepteerd, dus ik zou me nog even inhouden. Tenzij je natuurlijk super rebel bent en schijt hebt aan alles.

Ja… schijt hebben aan alles…

Zoals die vriend van mij. Die heel graag zijn privé gebeurtenissen op de wc graag met mij deelt. Zo van *Snapchat from blablabla*. Vervolgens open ik heel vrolijk zijn Snapchat en wat zie ik daar: Iemand die graag vertelt dat hij aan het poepen is. Daar is overigens niets mis mee! Man! Ik wou dat ik dat kon: ”Hallo lieve vrienden! Nou! Ik ben aan het poepen hoor, kijk maar! Hier is mijn hoofd en de wc knop zie je heel goed achter mij!”

Dat kan ik dus niet. Dat is niet maatschappelijk geaccepteerd voor vrouwen. Als ik hem een Snapchat zou sturen als ik op de wc zat, dan zou hij me vies vinden. Poep en scheten en nouja… andere stinkende dingen, moet je voor jezelf houden als vrouw. Anders afknapper.

Niets aan te doen hoi

Het is nu overigens dagelijks raak bij die vriend van mij. Ik ben wel blij voor hem dat zijn stoelgang zeer regelmatig is. Mooi! En blijkbaar trekt hij ook geen rare hoofden als hij poept. Nee. Hij blijft gewoon een mooi koppie hebben. Maar toch grappig, dat mensen wat gemakkelijker omgaan met  foto’s die na een aantal seconden gewoon verdwijnen. Ik weet zeker dat er hele smerige foto’s verstuurd worden via Snapchat. Konten, piemels, tieten… alles! Dat moet haast wel.

Dat heb ik overigens ook nog nooit gedaan hoor! Ik Snapchat ook wel met mijn vriendje, maar daar komen geen naakte onderdelen aan te pas. Nee, maar echt niet! Ik houd het altijd heel netjes. Foto’s van bloempjes… bijtjes… wespen. Zulk soort dingen. Echt! Vraag maar aan hem.

Ik kan het jullie trouwens ook niet aanraden om jezelf helemaal bloot te geven voor de Snapchat camera, want mensen kunnen natuurlijk altijd nog een screenshot maken en dan ben je de lul. Gelukkig stuurt Snapchat je wel een berichtje, als iemand een screenshot van jouw foto maakt. Dus je kan het allemaal wel in de gaten houden.

Conclusie?

Lijkt me duidelijk toch. Voor iedereen die nog geen Snapchat heeft(en één persoon weet heel goed dat ik haar vooral bedoel), wordt het tijd om alsnog die app op je telefoon te slingeren! En hij is helemaal gratis. Daarnaast kan je ook korte filmpjes maken en deze verzenden naar jouw Snapchat vrienden. Er is geen enkele reden om het niet te doen hoor!