Op internet vind je alleen maar foto’s van iedereen die een geweldige maaltijd heeft gekookt, aanwezig is bij een leuk feestje, een zonsondergang ziet die mooier is dan die van jou en ga zo maar door. We worden dagelijks overspoeld met foto’s en berichten van vrienden of vage kennissen en ze hebben allemaal een fan-tas-tisch leven. Het cynisme mag genegeerd worden, ik heb er namelijk oprecht niets op tegen.

Ik vind het heel erg leuk dat ik via social media op de hoogte word gehouden door iedereen. Ik wil ook heel graag zo’n persoon zijn die een gezellige avond heeft en daar vervolgens een foto van maakt en het deelt met de hele wereld, maar het lukt me niet. Elke keer wanneer ik een gezellige avond heb, ben ik te druk met het gezellig zijn en vergeet ik een foto te maken.

Tot een aantal weken geleden dacht ik dat je Instagram alleen maar kon gebruiken om foto’s te bewerken. Wist ik veel dat dat ook weer zo’n hele community was geworden, daar houd ik me niet  mee bezig. Snapchat vond ik ook wel leuk, maar ook snapchat vergeet ik op leuke momenten, wat resulteert in een selfie met: ”Hoi ik leef nog”

Room for Thought

Nu heb ik sinds anderhalve maand een nieuwe app: Room for thought. Deze app vind ik geweldig om twee redenen. Ik zal deze aangeven met cijfers, zodat jullie weten wanneer de ene reden ophoudt en de andere begint.
1. Het is altijd een verrassing wanneer je een foto moet maken
2. Het geeft een duidelijk beeld van je gewone leven, zonder al te veel gezelligheid en andere fantastische belevenissen. Instagram: eat your heart out.

Room for thought

Room for thought is zo’n app die volgens mij door iemand bedacht is, die de social media nepheid maar niks vindt. Op een willekeurig moment krijg je een berichtje met: ‘pic your moment now’ . Je hebt tien seconden en en daarna maakt de app automatisch een foto. Het is een totale tegenhanger van alle andere foto apps, omdat deze het dagelijks leven laat zien zoals het is: saai. Dit toevallige foto dagboek houd je een jaar bij.

Er is nog een derde reden waarom ik deze app zo leuk vind.

3. Door de foto’s die ik op willekeurige momenten maak herinner ik me, weken later, nog precies wat ik die dag heb gedaan en hoe ik me voelde. Het willekeurige moment kan komen als ik mijn boodschappen aan het uitpakken ben, in bed lig of gewoon een boek lees op de bank. Dat is precies hoe het leven van iedereen eruit ziet. Room for thought geeft zo’n duidelijk beeld van mijn dagen. Ik ben helemaal enthousiast en elke dag wacht ik weer tot het moment komt dat ik een foto moet maken. Room for thought

Sommige mensen sjoemelen een beetje en starten de app pas op wanneer ze ook daadwerkelijk iets leuks doen wat ze die dag in de planning hebben. Zo’n mens ben ik niet. Ik hou van de simpelheid. Het is een verfrissing en hoewel ik vaak denk dat ik een saai en eentonig leven heb, laten de foto’s mij zien dat het allemaal best wel meevalt.

Wat ik ook heel leuk vind is dat mijn foto’s niet openbaar hoeven te zijn als ik dat niet wil. Zelf heb ik alles afgeschermd, dit is een dagboek puur voor mijzelf. Bij elke foto heb ik ook een bijschrift. Super app! Echt een aanrader voor iedereen die, net als ik, wel een beetje klaar is met de opgeprikte plaatjes die je dagelijks op social media tegenkomt. Hulde!